13 savnet i Tafjordfjella

13 nederlandske turister er savnet i fjellområdene mellom Møre og Romsdal og Oppland. Turistene har de siste dagene gått fra hytte til hytte i Tafjordfjella.

Laster kart, vennligst vent...

De nederlandske turistene la ut fra Bjorli 21.februar. De er godt utstyrt og bruker truger, opplyser, operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Innlandet politidistrikt.

I følge Obstfelder ble det utløst en nødalarm fra reisefølget rundt klokka 0800 i dag tidlig, og litt før klokka 10.00 ble en ny nødalarm utløst.

Politiet har ikke hatt kontakt med gruppa. Det nederlandske reisefølget har nødutstyr som er koblet opp mot en amerikansk nødsentral. Det er disse som har varslet norsk politi.

I følge GPS-registreringen er nødpeilesenderne utløst i nærheten av Grønnvatnet på oppland-siden av fylkesgrensen.

Obstfelder forteller at det har snødd tett og kommet 30 centimeter nysnø i området i natt. Skredfaren skal være stor, og han sier de må ta hensyn til dette under leteaksjonen.

Det skal være ti snøskuter-patruljer fra Røde kors og to skredeksperter med i redningsaksjonen.

NRK Oppland: Redningsaksjon i fjellet

Omfattende søk i gang

Danskehytta i Tafjordfjella

Danskehytta i Tafjordfjella er en av hyttene de nederlandske turistene har benyttet de siste dagene.

Foto: Eva Jeanette Johnsen Den Norske Turistforening

I følge politiet er det satt i gang en større redningsaksjon. Tre helikopter er involvert i letearbeidet. Et Sea King fra Florø har forsøkt å søke i området, men måtte gi seg.

Nå er både ambulansehelikopteret på Dombås og et Sea King-helikopter fra Ørlandet satt inn i letingen. Seks hundepatruljer fra Norske Redningshunder i Ørsta og Volda er ventet å nå Grotli før klokka 11.00 fredag formiddag. Det skal også være ti snøskuter-patruljer fra Røde kors og to skredeksperter med i redningsaksjonen.

Også personell fra Røde Kors i Lom og Sjåk er satt inn i søket.

I følge politiet har det nederlandske reisefølget vært på tur mellom Danskehytta, Pyttbu, Torsbu, Polfoss og Veltdalshytta i Tafjordfjella. I følge planen skulle reisefølget returnere til Bjorli 27.februar.