NRK Meny
Normal

– Vi ønsker at studentene skal få hurtig informasjon

Snart er det skolestart for tusenvis av studenter. For å gjøre det enklest mulig, satser studentfaddere i Volda på telefonapp for å nå ut med hurtig informasjon til studentene.

Studentapp i Volda

Studentene i Volda har egen app med informasjon.

Foto: Joachim Krogstad

De hadde gode erfaringer med dette i fjor og har nå videreutviklet appen. Leder for fadderveka i Volda, Henrik Grinde, sier at de først og fremst satser på dette fordi det er praktisk og hurtig.

Henrik Grinde

Leder for fadderveka i Volda, Henrik Grinde, er veldig stolt over appen de kan tilby studentene. Han mener det er veldig praktisk å få ut informasjon på denne måten.

Foto: Privat

– Både fadderne og de nye studentene ved Høgskulen i Volda skal få lettest mulig informasjon om for eksempel fadderveka. Vi mener det er lettere å ha en app som folk har i lommen enn å måtte ha en data tilgjengelig eller måtte spørre folk, sier han.

Oversikt

I appen kan man blant annet finne programoversikt over fadderveka, lister og telefonnummer til alle fadderne ved de forskjellige linjene, kart over hvor studentboligene befinner seg og kart over utestedene og butikkene.

Appen ble til ved et samarbeid med media- studentene.

– De har fått frie tøyler i forhold til design. Vi hadde en grunnidé og de har jobbet ut ifra det, forteller han.

Iphone

Studentapp

Student- appen tilbyr kart.

Foto: Joachim Krogstad

Selv om appen har forbedret seg siden i fjor, er den kun tilgjengelig for studenter med Iphone.

– De som har utviklet appen begynte å jobbe med den i eksamenstida. Så de rakk rett og slett ikke lage en app for andre telefoner.

Utelukker ikke dette mange studenter?

– Jo, men vi håper å kunne få laget den til andre telefoner også. Målet er å ha det klart til neste skolestart, sier han.

Facebook

Morten Svindland

Fadderansvarlig i Molde, Morten Svindland, sier at alle studentene får den informasjonen de trenger uten en app til telefonen.

Hverken Høgskolen i Molde eller Høgskolen i Ålesund har app til sine studenter. Fadderansvarlig i Molde, Morten Svindland, sier at de ikke trenger en slik app.

– Vi sender ut all informasjon studentene trenger på Facebook og på hjemmesidene våre. Jeg var fadderansvarlig også i fjor og vet at studentene fikk den informasjonen de trengte, sier han.

Svindland sier de ikke har vurdert å lage en slik app.

– Tanken har ikke slått meg siden alt har fungert som det skal, sier han.

Bacheloroppgave

Fadderansvarlig i Ålesund, Dagrun Skei, sier at heller ikke de føler det er nødvendig med en app.

– Vi bruker Facebook flittig og har nå også tatt i bruk bildeprogrammet Instagram, forklarer hun.

Hun utelukker ikke at en app kan være noe for dem i fremtida.

– Kanskje burde IT- studentene få dette som bacheloroppgave, undrer hun.