NRK Meny
Normal

Sandnes Ulf måtte knele for nordmøringene

Det ble ingen lett match for de besøkende rogalendingene likevel under kveldens kamp i Kristiansund.

KBK rundspilte Sandnes Ulf i Kristiansund

RUNDSPILT: Sandnes Ulf møtte sterk motstand i nordmørsbyen mandag kveld.

Foto: Roar Halten / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Kristiansund Ballklubb lå på kvalifiseringsplass til opprykk i Obos-ligaen før kveldens kamp. Og mandag kveld nærmet KBK seg et av divisjonens beste lag, Sandnes Ulf.

Rogalendingene har ikke tapt på sine åtte siste kamper, men det fikk en kjapp vending mot KBK. Det var vill jubel på Kristiansund stadion.

Redda kampen

Kbk-keeper Connie Monson redder straffe i Kristiansund

Etter 15 minutter fikk Sandnes Ulf straffe. Den redda KBK-keeper Connie Månsson.

Foto: Roar Halten / NRK

KBK-keeper Connie Månsson stod kanskje for kampens viktigste prestasjon. Etter 15 minutter redda svensken straffe fra Sandnes Ulf, og berga resten av kampen. Han er klar på at kveldens prestasjon skyldes strålende laginnsats.

KBK-keeper Connie Månsson

KBK-keeper Connie Månsson gjorde en viktig innsats tidlig i kampen da han reddet straffespark.

Foto: Roar Halten / NRK

– Jeg ventet og prøvde å lese hva som kom til å skje. Det er utrolig viktig at vi klarte å vinne denne kampen. Vi ser stabile ut igjen, og lagmoralen er fantastisk, forteller KBK-keeperen etter kampen.

Etter 33 minutter fikk Rozhat Shaswari inn kampens første mål, og samme mannen ordnet også det andre målet i sin tredje kamp for Kristiansund. Ikke nok med det. Nordmøringene var ikke ferdig med å samle mål rett enda.

To minutter før pause fikk Daniel Berg inn kampens tredje. Men rogalendingene reduserte med Marius Helle i midten av andre omgang.

Rozhat Shaswari scorer for KBK i Kristiansund

Rozhat Shaswari fikk to baller i nettet under kveldens kamp.

Foto: Roar Halten / NRK

I ekstase

Det var ikke bare supporterne som jubla vilt etter at det var klart at hjemmelaget dro seieren i havn. Kristiansundstreneren Christian Michelsen var i ekstase og kom triksende mot NRK-reporteren etter kampen.

KBK-trener Christian Michelsen

KBK-trener Christian Michelsen forteller at dette var en viktig kamp å vinne.

Foto: Roar Halten / NRK

– Dette var herlig. Vi har hårete ambisjoner, og nå er vi i en posisjon som kan gi oss en veldig spennende høst, forteller treneren som ikke tør å håpe for mye rett enda, og vil ta en kamp om gangen.

Treneren er også imponert over Månssons redning.

– Han har vært matchvinner flere ganger i år, og han drar det frem når vi trenger det mest. Det er fart i laget, og det er trøkk i oss, sier Michelsen.

– Som å kommentere en landskamp

Rune Edøy fotballkommentator i Tidens Krav

Fotballkommentator Rune Edøy i Tidens Krav er kanskje ligaens mest entusiastiske.

Foto: Roar Halten / NRK

Kommentatorlegende, og kanskje ligaens mest entusiastiske hjemmesupporter i en kommentatorboks, Rune Edøy, tror KBKs førsteomgang kan være det beste de har levert noen gang.

– Det er i alle fall det beste de har levert under Christian Michelsen. Førsteomgangen var utrolig intens og morsom. Shaswari har en hurtighet som KBK ikke har hatt tidligere.

Han mener engasjementet hans er en viktig del av å formidle det som skjer.

– Det som er så herlig med å få kommentere KBK når man jobber i Tidens Krav er at man får holde med det laget man kommenterer. Det er som å kommentere en landskamp, sier Edøy.

Laster innhold, vennligst vent..