Sami Milhem ble drept med kniv

Etter hva NRK kjenner til ble den 20 år gamle Sami Milhem drept med kniv på Hareid fredag formiddag.

Sami Milhem (20) vart drepen i eit hus på Bigset i Hareid fredag 8. august

Det var her ved den kommunale boligen på Bigset i Hareid kommune Sami Milhem (20) ble funnet drept fredag ettermiddag.

Foto: NRK/Ivar Lid Riise/privat/montasje

En 23 år gammel mann fra Bodø har tilstått drapet, men foreløpig ikke erkjent straffskyld. Mannen ble i går varetektsfengslet i fire uker med brev-, media- og besøksforbud.

Familien til den drepte er blitt muntlig orientert om obduksjonen, men den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke klar. Trolig vil rapporten være klar senere denne uken.

Mangler drapsvåpenet

Politiet har ikke funnet våpenet som ble brukt til å ta livet av Sami Milhem i en kommunal leilighet på Bigset i Hareid.

Ingar Bøen

– Foreløpig har vi ikke funnet drapsvåpenet, sier politiinspektør Ingar Bøen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Nei, foreløpig har vi ikke funnet drapsvåpenet. Vi vet ikke hva slags våpen det er, men vi har en formening om hva det er, sa politiinspektør Ingar Bøen etter pressekonferansen i går.

Politiet har startet avhørene av den siktede 23-åringen. Avhørene kom sent i gang fordi den siktede har vært på sykehus på grunn av skader på hendene.

23-åringen er siktet for forsettlig drap, men politiet har gjort det klart at siktelsen kan bli endret. Det var flere i leiligheten da drapet skjedde, men politiet tror 23-åringen var alene om drapet.

Bestialsk drap

Drapet blir karakterisert som bestialsk. Flere kroppsdeler ble funnet atskilt fra kroppen inne i leiligheten.

Et av spørsmålene i saken er hva slags motiv som ligger bak drapet. Det er blitt spekulert i at motivet kan være sjalusi, men politiet kan foreløpig ikke si noe om motivet.