Salgsrekord for Ekornes

Ekornes leverte et driftsresultat i tredje kvartal i år, på 146,5 millioner kroner. Det er en økning på 40 millioner sammenlignet med samme periode i fjor.

Øyvind Tørlen

Øyvind Tørlen, administrerende direktør i Ekornes ASA.

Foto: Ekornes

Lønnsomheten til Ekornes var også svært god, med en driftsmargin på 22,7 prosent. I fjor var driftsmarginen i tredje kvartal på 17 prosent. Ordreinngangen i kvartalet har økt med hele 25 prosent sammenlignet med 2008, skriver bedriften i en pressemelding.

Dette er sterkt. Vi har satt salgsrekord i oktober med 284 millioner kroner. Dette er det høyeste salget i en enkeltmåned noen gang i vår historie, sier administrerende direktør i Ekornes, Øyvind Tørlen.

Øker kapasiteten

Den høye ordrereserven sikrer full kapasitetsutnyttelse i fjerde kvartal. Dette betyr at Ekornes igjen øker kapasiteten, til 1700 Stressless-sitteplasser per dag.

Ekornes passerte i høst seks millioner solgte Stressless siden introduksjonen i 1971.

- Hvem skulle ha trodd det, da vi lanserte Stressless for 38 år siden. Stressless® har vært et eventyr for Ekornes, men resultater kommer ikke av seg selv. Det er hardt arbeid bak suksessen, sier Tørlen.

Bedring i markedet

Finanskrisen har gjort det internasjonale markedet for møbler vanskelig og utfordrende i hele 2009. Markedet har vist noe tegn til bedring i 3.kvartal, særlig i Asia og Europa, mens USA fortsatt er vanskelig. Totalt sett har utviklingen for Ekornes vært god, særlig de siste månedene. Ordreinngangen i 3. kvartal har vært betydelig sterkere enn i samme periode i fjor og ordrereserven er på 315 millioner kroner ved utgangen av 3. kvartal. Dette er en økning på 100 millioner kroner siden samme tidspunkt i fjor.

Permitterte i jobb igjen

Ekornes nedbemannet i første kvartal, på grunn av finanskrisen. Alle permitterte er tatt inn igjen og en god del av de oppsagte er på nytt i arbeid i selskapet.

- Det er stor usikkerhet i mange markeder fortsatt, men vi er forsiktige optimister med tanke på 2010, sier administrerende direktør Øyvind Tørlen.

Ekornes ASA er Nordens største møbelprodusent, og har hovedkontor på Ikornnes i Sykkylven. Konsernet har ca 1500 ansatte, ca 1300 av disse jobber i Norge. Ekornes har seks fabrikker i Norge.