Rutebussen populær blant turister

Opplegget med at turister kan reise med kollektivtransport i Møre og Romsdal ser ut til å bli en stor suksess i år også mener det fylkeskommunale kollektivselskapet Fram.

Busser klare for å frakte turister i Geiranger

Det blir nå lettere og lettere for turister å ta vanlig rutebuss for eksempel fra Ålesund til Geiranger.

Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Til nå i turistsesongen er det selt vel 2000 billetter, og det er mer enn halvparten av hele fjorårssesongen da det ble solgt 3700 slike billetter.

Nå er det mulig i hele fylket

FRAM buss i naturen

Fram har til nå i år solgt nesten 2000 billetter til turister som vil bruke rutegående busser for å komme seg rundt i Møre og Romsdal. Det er nesten halvparten av alle billettene de solgte til turister i fjor og viser at tilbudet er populært

Foto: Håvard Myklebust

Det nye i år er at det er at det er mulig å busse rundt i hele Møre og Romsdal. I fjor var tilbudet bare å finne på Sunnmøre og på Åndalsnes. Mange turister som for eksempel kommer til Ålesund, vil gjerne til Geiranger og kan nå gjøre det med å ta rutebussen. Også fastboende har fått øynene opp for muligheten. Nå utvides tilbudet slik at det også er mulig å gå på bussen i Molde og Kristiansund og ta den til for eksempel Atlanterhavsvegen, Ona og Bud, forteller rådgiver Marit Holen i fylkeskommunen.

Individuell trend

Marit Holen

Rådgiver Marit Holen i fylkeskommunen synes det er spennende at flere og flere turister velger å benytte seg av det offentlige busstilbudet når de skal ta seg rundt i Møre og Romsdal

Holen er i tett dialog med destinasjonsselskapene i Møre og Romsdal og de bekrefter at det er en trend at mange flere nå vil reise på egen hånd.

– De reiser på sin egen måte og legger opp sin egen rute og vil ofte ikke være en del av en ferdiglaget tur. Vi har også «pakket sammen» kollektivtilbudet slik at det skal passe turistene og dermed har det blitt mye mere tilgjengelig, sier Holen.

På slutten av sesongen skal tilbudene evalueres og da kan det blir snakk om justeringer og ikke minst nye tilbud i 2018. Møre og Romsdal er det eneste fylket i landet som bruker transportselskapet sitt til denne typen turisttrafikk i sommermånedene og Holen forteller at de stadig er rundt i andre fylker og forteller om opplegget.