Evakuerte vender tilbake etter røykutvikling

BREIVIKA (NRK): Naboer av et garasjeanlegg i Breivika i Ålesund ble evakuert onsdag formiddag etter kraftig røykutvikling.

Røykutvikling Breivika, Ålesund

RØYKUTVIKLING: Det var stor røykutvikling etter at det oppstod brann i et garasjeanlegg i Breivika i Ålesund. Brannvesenet har nå kontroll på situasjonen.

Foto: Malin Korsnes / NRK

OPPDATERING 14.00: Brannvesenet har nå forholdvis god kontroll på situajsonen, og røykutviklingen fra garasjeanlegget avtar. Trafikken går igjen som normalt, og de evakuerte fra nabobyggene får vende tilbake.

Ålesund brannvesen har rykket ut til et garasjeanlegg i Breivika etter meldinger om røykutvikling. Politiet er også på stedet.

Brannvesenet opplyser at naboer av garasjeanlegget og nærliggende næringsbygg blir evakuert. De oppfordrer folk til på holde vinduene lukket.

– Utfordringen har vært å få evakuere nærliggende bygg, og jeg ber folk innstendig om å holde seg unna. Det blåser fra vest, og området utsatt for røyk. Vi håper å få kontroll over brannen snart, men det er fremdeles noe oversiktlig, forteller innsatsleder Martin Kristiansen.

Politiet oppfrodrer folk til å holde seg unna.

En til legevakt

Røykdykkere jobber på stedet, og forsøker å forhindre spredning av brann til bygningsmassen. Det skal ikke være fare for spredning av brannen til andre bygg i området.

Ingen skal ha kommet alvorlig til skade av røyken.

– Vi har kjørt en person til legevakta fordi han muligens har fått i seg noe røyk. Han var etter forholdene ved godt mot. Vi har også evakuert en dyrebutikk, men det virker ikke som at noen av dyrene har tatt skade av røyken, forteller Kristiansen.

NRKs reporter på stedet forteller at Lerstadvegen er stengt på strekningen som går forbi garasjeanlegget.