Uavgjort på Lerkendal igjen

Aalesunds forsvarsspiller Enar Jääger var uheldig og satte ballen i eget mål. Rosenborg har utlignet. Stillingen er 2-2.

Rosenborg-Aalesund

Chibuike vinner duell med Jason Morrison under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og AaFK søndag kveld.

Etter at Aalesund skapte mye i første omgang, tok Rosenborg mer og mer over ut i andre omgang. Og trykket fra Rosenborg gav resultater. Under sterkt press satte Aalesunds Enar Jääger ballen i eget mål.

Men Aalesund hadde føringen i store deler av kampen. I en lang periode hadde Aalesund ledelsen. Midtbaneeleganten Michael Barrantes satte ballen bak en feilplassert RBK-keeper Daniel Örlund og sikret Aalesund ledelsen, en ledelse som holdt helt mot de siste minuttene av kampen.

Forrykende kamp

Det var en forrykende og fartsfylt kamp på Lerkendal, om vi først og fremst ser på første omgang. I perioder hadde Aalesund hatt ballen svært mye, men Rosenborg tok mer og mer over ut i andre omgang.

Straffemiss

Rosenborg har hatt store sjanser til å ta føringen. Den ellers så sikre Rade Prica var så nær, så nær ved å sende Rosenborg i ledelsen. Men han satte straffen høyt, høyt over.

Allerede da ballen forlot Pricas støvel så alle det som kom til å skje. Som et prosjektil føk ballen høyt, høyt over mål og opp mot tribunene på Lerkendal.

Rosenborg først i føringen

Det var Rosenborg som scoret først på Lerkendal i dag. Men laget fra Sunnmøre fulgte godt opp, hadde ballen mest og utlignet ved d kaptein Daniel Arnefjord.

Stopperne til begge lagene har kommet i fokus i denne kampen. Rosenborgs scoring kom ved Rosenborgs midtstopper Jim Larsen. Han var på rett sted i forbindelse med en corner, og nettet fra kort hold.

Aalesunds 1-1-scoring ble også tryllet frem av en midtstopper. Nymo Matland slo inn et frispark mot RBK-målet ved frispark og kaptein og midtstopper Daniel Arnefjord stusset inn 1-1!

Stopper spilte spiss

Aalesund har gjort forandringer i angrepet foran møtet med Rosenborg. Verken Solomon Okoronkwo eller Sander Post har fått tillit fra start. Og Magnus Sylling Olsen har karantene på grunn av for mange gule kort.

Dermed ble det Edvard Skagestad som spilte spiss for Aalesund.

Edvard Skagestad kom fra Follo til Aalesund som forsvarsspiller. I kampen mot Rosenborg spiller han spiss.

Edvard Skagestad har riktignok spilt spiss ved flere anledninger, både i Aalesund og i tidligere tider. Når han nå henviser både Solomon Okoronkwo og Sander Post til benken, sier det noe om spisskrisen i Aalesund.

Sylling Olsen suspendert

Magnus Sylling Olsen, en av de som har hatt tillit i Aalesunds angrep, er suspendert på grunn av gule kort. Inn kommer Kjell Rune Sellin, som har en fortid i Rosenborg.

Aalesund er et av lagene som har sluppet inn færrest mål i årets eliteserie. De har kun sluppet inn 30 mål. Bare ultradefensive Sogndal har sluppet inn færre (29) før denne serierunden.

Samtidig ligger Aalesund nest nederst også på scoringsstatistikken. Også her er det bare Sogndal som har scoret færre mål enn Aalesund.

Rosenborg på sin side har vunnet 7 strake hjemmekamper siden 0–1 mot Haugesund 16. mai. Og Rade Prica scorer alltid mot Aalesund.