Hopp til innhold

Tale F. Gjørtz tok seg videre til kvartfinale

Tale F. Gjørtz tok seg videre til kvartfinale med fjerde plass i sitt løp under VM i Amsterdam søndag.

Tale Fiskerstrand Gjørtz

Tale Fiskerstrand Gjørtz er tilbake etter sykdom. I dag ror hun i VM i Amsterdam.

Foto: Esther Verburg / Norges Roforbund

Gjørtz vil ro kvartfinale onsdag.

Tale F. Gjørtz er tatt ut i Singelsculler for kvinner. Roeren fra Ålesund har hatt en krevende sesong med mye sykdom. Hun har ikke stilt i world cupene i år og var nødt til å klare de siste kravene for å få bli med til senior-VM i Amsterdam.

– Jeg er veldig glad men også letta. Denne sesongen har vært full av lærerike nedturer – og det er godt å komme litt frampå igjen, sa den unge roeren like etter hun ble tatt ut til VM.

Landslagssjef for roerne, Johan Flodin, sier at Gjørtz har trent så bra i så mange år før sykdomsperioden at hun burde klare å kvalifisere seg til OL.

Jobber mot OL i 2016

Det er også målet landslagssjefen har for Dobbeltfireren som Martin Helset og Aleksander Berntsen konkurrerer i. Martin Helseth stiller i herreklassen i Dobbeltfirer sammen med Joakim Bøhn (Kristiansand Roklubb), Bjørn Jostein Singstad (Horten Roklubb) og Aleksander Berntsen som ror for Ormsund Roklubb, men som opprinnelig er fra Valderøy i Giske kommune.

Landslagssjef Flodin sier at målet for Helseth og laget er å kvalifisere seg til OL i 2016.

– Nivået på båten er et helt annet enn i fjor. Med mer rutine er dette et lag som kan nå kvalifisering til OL, sier han.

Helset og laget rodde klokken 16:37. De havnet på en femte plass. Kun de to beste fra hvert heat tar seg direkte til semifinale og dermed holdt det ikke til direkte kvalifisering for Helseth og Bertsen og resten av laget. De går videre til et oppsamlingsheat.

Bjørn Singstad, Martin Helseth, Joakim Bøhn og Aleksander Berntsen noterte tiden 5.57,02, som var nesten 20 sekunder svakere enn Ukrainas vinnerbåt.