NRK Meny
Normal

Rømte fra opprørerne i Nigeria

Moldes eminente spiller Daniel Chima Chukwu havnet midt i opprøret i Nigeria da han var i hjemlandet på juleferie. Rundt ham var det både eksplosjoner og skyting.

Daniel Chima Chukwu

Daniel Chima Chukwu er tilbake i Molde, etter dramatiske dager i Nigeria. Dette er fra en kamp i eliteserien i fjor.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Chima Chukwu har kommet seg tilbake til Molde. Men han er svært urolig for situasjonen til familien sin i hjemlandet.

– Broren og søsteren min er fortsatt i byen Kano. Der smeller det, og det avfyres skudd hele tiden, forteller Chukwu til papirutgaven av Romsdals Budstikke.

– Levde i frykt

Sist fredag ble politistasjonen i byen Kano satt i brann. Det hele begynte som en demonstrasjon mot myndighetene. Men situasjonen kom ut av kontroll. I Chima Chukwus hjemby leder den militante islamistgruppen Boko Haram opprøret. De står bak en rekke bombeangrep.

Jeg levde i frykt for hva som kunne skje. Men foreldrene mine er nå trygge. De er ute av byen Kano, der opptøyene er verst, sier han til Romsdals Budstikke.

Kano, Nigeria

Politistasjonen i Kano i Nigeria ble sprengt og satt i brann sist fredag.

Foto: STRINGER / Reuters

– Dette var svært farlig

Chima Chukwu kom seg ut av Nigeria med et av få fly som har kommet seg ut av landet. Han priser seg lykkelig for at han klare å komme seg med dette flyet.

Flyplassen ble stengt et par dager etter at jeg dro. Hadde jeg ikke fått reise da, hadde jeg nok fortsatt blitt værende i Nigeria. Å reise til en annen flyplass hadde vært svært farlig, sier Chima Chukwu.

– Ber hver dag

Nå håper Daniel Chima Chukwu at også broren og søsteren skal komme seg ut av byen som blir herjet av opprøret.

Min bror forsøker å få min søster ut av byen, slik at han kun trenger å passe på seg selv. Jeg ber hver dag for at det skal gå bra med dem. Også jeg vil slappe mer av når de har kommet seg ut av byen, sier Daniel Chima Chukwu til Romsdals Budstikke.