Hopp til innhold

Rømt fange ble pågrepet av politiet

En fange rømte fra Hustad fengsel i Fræna i natt. Politiet iverksatte fullt søk etter mannen, men klarte å finne ham rett før kl. 15.00 lørdag.

Rensvik

Politiet søkte i området Rensvik, nær Kristiansund etter at mannen flyktet fra Hustad fengsel i natt.

Foto: Google Maps

SISTE KL. 15.01: Operasjonslederen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt melder på sin Twitter-tjeneste at mannen ble pågrepet uten dramatikk ved en bopel i Rensvik kl. 14.55.

Flyktet

Det var lørdag ettermiddag at TK meldte om en stor politiaksjon i Rensvik, etter at en fange hadde rømt fra Hustad fengsel i Fræna natt til lørdag.

Operasjonsleder Leif Bergem Ohr ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt meldte deretter til NRK at det dreide seg om en mann i 20-årene.

Før pågripelsen ville ikke Ohr si noe om hvordan mannen hadde klart å rømme. Han ville heller ikke kommentere hva slags person fangen er, eller om han er farlig.

En kjenning av politiet

I kjølvannet av pågripelsen forteller operasjonslederen at mannen stjal to biler på veien fra Hustad fengsel i Fræna, til bopelen i Rensvik.

– Han ble pågrepet ved denne leiligheten uten dramatikk, sier Ohr.

Politiet vil ikke opplyse hvor mye politi de hadde på saken, men avviser at det var nødvendig å anskaffe helikopter.

Ingen alvorlige hendelser oppsto i forbindelse med flukten, men politiet sier at de kjenner til mannen fra før, og at det var viktig å sette inn nok ressurser slik at de fikk fanget ham kjappest mulig.

Nå har han altså kommet til rette.