NRK Meny
Normal

Rolls-Royce legger ned 30 stillinger i Ålesund

– Selv om dette ikke er noen hyggelig prosess, så er det helt nødvendig for oss.

Rolls Royce i Ulsteinvik

Det er rent konkret «Shared Service Center Finance»-avdelingen i Ålesund som Rolls-Royce nå velger å flytte til England. Dette bildet er fra kontoret i Ulsteinvik.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Kommunikasjonssjef Anette Bonnevie Wollebæk bekrefter til NRK at Rolls-Royce i Ålesund flytter finansavdelingen sin til England.

Rent konkret er det «Shared Service Center Finance» som flytter, noe som betyr at 30 stillinger forsvinner fra kontoret i Ålesund.

De ansatte har fått beskjed om at de er garantert å ha jobb ut februar 2014, men at flyttingen fullføres 1. mars. Noen av de ansatte har fått tilbud om ny stilling i England.

Anette B. Wollebæk

Kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk i Rolls-Royce sier flere av de ansatte vil få nye jobber i selskapet.

Foto: Trond Vestre / NRK

– Rolls-Royce er en stor organisasjon, og vi jobber hele tiden for at selskapet skal drives mest mulig effektivt. Da må vi passe på at administrasjonen ikke vokser ut av proporsjoner, uten at markedet er med, sier Wollebæk.

God dialog med fagforeningen

– Hvilke reaksjoner har dere fått fra de ansatte?

– Det er aldri hyggelig å få vite at jobben din skal flyttes ut av landet, så det er klart at det ligger følelser i dette. Men vi har en god dialog med fagforeningen, og det er fremdeles lenge til 1. mars, sier Wollebæk.

Kommunikasjonsdirektøren forteller at de ansatte ble orientert om situasjonen allerede før sommeren, og sier at flere har fått tilbud om nye jobber i selskapet.

Noen er også lystne på å bli med over til England for å jobbe i finansavdelingen der.

– Selv om dette ikke er noen hyggelig prosess, så er det helt nødvendig for oss.

Samme som før

På spørsmål om flyttingen vil ha noen konsekvenser for Rolls-Royce sin avdeling i Ålesund og omegn, svarer Wollebæk avvisende.

– Nei, vi kommer til å få de samme type tjenestene som før, og det var en av premissene for at flyttingen ble vedtatt. Vi bruker såpass lang tid på flyttingen, at vi regner med å gjennomføre prosessen mest mulig smertefritt.