NRK Meny
Normal

Rolig i påskefjellet

Røde Kors sin vaktsentral i fylket melder om lite utfart i påskefjellet så langt.

Røde Kors
Foto: Silje Christine Dagsvik / NRK

Vaktsentralen har base på Røde Kors-huset i Langevåg i Sula, og overvåker påskefjellet i Møre og Romsdal. På onsdag flytter de opp på Røde Kors-hytten på Sulafjellet.

Mellom 30-35 hjelpekorpsmedarbeidere er stasjonert rundt i fylket.

To personer til behandling

I går fikk to personer behandling av hjelpekorpset for lettere skader. Men det er generelt lite folk i fjellet, forteller vakthavende, Tor Magne Dahl.

- Det kan virke som om folk drøyer det med å dra ut. Vi har 7-8 hjelpekorps som går beredskapsvakter, og samtlige melder om lite utfart til nå.

- Vi har skitrekk hvor det meldes at det bare er anslagsvis 20 personer som kjører, legger han til.

Været stopper påsketuren

Dahl tror at det er været som får folk til å vente med påsketurene.

- Det er kanskje værmeldigene som får folk til å drøye litt? Det er i hvert fall mye mindre trafikk enn vi hadde forventet.

Les også:

Snøfallet i natt og i dag har ikke ført til problemer slik Røde Kors ser det, men det er grunn til å minne om den vedvarende skredfaren, sier Dahl.

Og viser til skredet på skifjellet Kirketaket i Isfjorden i Romsdal i går ettermiddag.

Ring politiet hvis du utløser skred

Snømassene er fortsatt ikke stabile i Møre og Romsdal. Det meldes om unormale snøforhold, og man bør ta nødvendige forholdsregler ved tur i fjellet, understreker Røde Kors-staben.

Det er viktig at folk melder fra til politiet på 02800 om de løser ut skred, så man slipper unødvendige aksjoner. Kameratredning er den mest effektive måten å bli berget ut på, så publikum oppfordres til å ta med seg nødvendig utstyr for det. Samt å friske opp førstehjelpskunnskapene.