NRK Meny
Normal

Røkke vil gi toppstudenter stipend

Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig har opprettet stipendordningen Aker Scholarship som skal komme norske studenter ved en rekke toppuniversiteter til gode.

Kjell Inge Røkke

Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig oppretter Aker Scholarship i samarbeid med Aker ASA for å støtte master- og doktorgradsstudenter ved ledende universiteter internasjonalt.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Stipendordningen er opprettet i samarbeid med Røkke-kontrollerte Aker ASA og skal gi norske talenter muligheten til å få impulser, nettverk og kunnskap i verdensklasse.

– Målet er å gi stipendiatene inspirasjon til å utgjøre en forskjell i utviklingen av norsk næringsliv og samfunnsliv til beste for kommende generasjoner, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– De rette personene skal få de riktige mulighetene til å lære av de beste i verden – uavhengig av økonomi og familiebakgrunn, sier initiativtakerne Anne Grete Eidsvig og Kjell Inge Røkke.

Vil legge til rette for talenter

De første stipendiatene som tilbys stipend, starter studiene i september 2016. Søknadsfristen er 20. oktober i år. Stipendet tildeles i første omgang for studier ved Harvard, MIT, Stanford, Caltech, University of Pennsylvania, Oxford, Cambridge, Imperial College og National University of Singapore.

– Det moderne Norge og Aker er formet av kloke og dyktige hoder. Aker er stolt av å kunne tilrettelegge og gjøre det enklere for talenter som kan utgjøre en forskjell for utviklingen av næringsliv og samfunn, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker i pressemeldingen.

Støtten gis for hele studieperioden, og vil supplere andre ordninger slik at stipendiaten samlet blir fullfinansiert, inkludert bo- og levekostnader, under oppholdet.

Aker Scholarship gis til personer med evner, samfunnsengasjement og personlig potensial. En akademisk komite vil vurdere de akademiske kvalifikasjonene til kandidatene.

Komiteen består av ledende norske akademikere med spisskompetanse innenfor ingeniørfag, realfag, medisin, samfunnsvitenskap og økonomi. Beslutningen om stipendiater tas av stiftelsens styre.