NRK Meny
Normal

Røde Kors: – Vi har ekstra bemanning klar

Alle Røde Kors sine lokalforeninger og hjelpekorps i fylket har nå fått beskjed om at beredskapen er økt i forbindelse med ekstremværet «Nina».

Trond Inge Larsgård

Leder for Røde Kors sine hjelpekorps i Møre og Romsdal, Trond Inge Larsgård, sier at de er klar til å rykke ut ved behov.

Foto: Privat

– Det betyr at vi har ekstra bemanning klar, og at vi setter i gang det som heter selvaksjonering hvis strøm eller telefon skulle falle ut. Da vil medlemmene møte uten noe varsel for å iverksette beredskapsplanene sine, sier leder for Røde Kors sine hjelpekorps i Møre og Romsdal, Trond Inge Larsgård.

Forbereder seg på været

Hele beredskapsledelsen i Møre og Romsdal er i sving for å dempe en eventuell krisesituasjon når ekstremværet treffer Vestlandet lørdag.

Stabsjef i politiet, Ingmar Farstad

Stabssjef Ingmar Farstad i Sunnmøre politidistrikt sier de har høy bemanning og kort responstid på ekstramannskap i helga.

Foto: Lena Høyberg / NRK

– Vi har kalt inn kollektiv redningsledelse, som består av lederne for politiet, brannvesenet, Heimevernet, kommunelegen, Sivilforsvaret, frivillige organisasjoner, havnesjefene, Den norske kirke, Avinor, Telenor, Fylkesmannen og Kystverket, sier stabssjef Ingmar Farstad i Sunnmøre politidistrikt.

En av de frivillige organisasjonen som er kalt inn er Røde Kors.

I en ekstremværsituasjon kan Røde Kors hjelpe til med å holde kommunikasjonen oppe ved hjelp av sambandsutstyret deres.

– Vi kan også kjøre ut ved og ulltepper til folk og annen nødvendig hjelp som kommuner og nødetater ønsker at vi skal gjøre, sier Larsgård.

Hjelpekorpsene som har satellittelefoner har nå skrudd disse på slik at de skal være mulig å nå dersom sambandet ramler ned.

Larsgård håper resten av befolkningen nå føler seg trygge når hele beredskapsledelsen i fylket har forberedt seg på været som er i vente.

– Vi følger med på situasjonen utover morgendagen, sier Larsgård.