-Føles fantastisk godt

Festivalsjef Hans Olav Solli i Moldejazz sier det føles helt fantastisk godt å ha sikret seg Robert Plant til årets festival.

Robert Plant på Bergenfest 2014

Robert Plant er klar for årets Moldejazz. Her er han i aksjon i Bergen i fjor.

Foto: Roy Bjørge

Det er torsdag den 16.juli at Plant står på utescena på Romsdalsmuseet sammen med sitt band The Sensational Space Shifters.

Robert Plant blir av mange regnet som en av rockens største vokalister, og han ble først kjent som vokalist i Led Zeppelin. Etter at bandet ble oppløst i 1980, har Plant fortsatt som soloartist. Karrieren fikk et oppsving i 2007, da han vant en Grammy-pris for albumet Raisng Sand.

I fjor ga han ut albumet Lullaby, og nå er han altså klar for Molde. Festivalsjef Hans Olav sier Plant er en kreativ og leken musiker, som spiller sjangeroverskridende musikk, og som det blir veldig spennende å høre på Romsdalsmuseet.

Den samme kvelden vil også Gregory Porter spille på museet. Den amerikanske jazzvokalisten ga ut sitt første album i 2010, og har en stadig voksende stjerne på jazzhimmelen.

Jazzfestivalen i Molde treng sårt inntekter for å kunne snu den dårlege økonomiske utviklinga. I dag blei det klart at frontfiguren i Led Zeppelin, Robert Plant blir hovudnamnet på Romsdalsmuseet i juli.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.