-Føles fantastisk godt

Festivalsjef Hans Olav Solli i Moldejazz sier det føles helt fantastisk godt å ha sikret seg Robert Plant til årets festival.

Robert Plant på Bergenfest 2014

Robert Plant er klar for årets Moldejazz. Her er han i aksjon i Bergen i fjor.

Foto: Roy Bjørge

Det er torsdag den 16.juli at Plant står på utescena på Romsdalsmuseet sammen med sitt band The Sensational Space Shifters.

Robert Plant blir av mange regnet som en av rockens største vokalister, og han ble først kjent som vokalist i Led Zeppelin. Etter at bandet ble oppløst i 1980, har Plant fortsatt som soloartist. Karrieren fikk et oppsving i 2007, da han vant en Grammy-pris for albumet Raisng Sand.

I fjor ga han ut albumet Lullaby, og nå er han altså klar for Molde. Festivalsjef Hans Olav sier Plant er en kreativ og leken musiker, som spiller sjangeroverskridende musikk, og som det blir veldig spennende å høre på Romsdalsmuseet.

Den samme kvelden vil også Gregory Porter spille på museet. Den amerikanske jazzvokalisten ga ut sitt første album i 2010, og har en stadig voksende stjerne på jazzhimmelen.

Jazzfestivalen i Molde treng sårt inntekter for å kunne snu den dårlege økonomiske utviklinga. I dag blei det klart at frontfiguren i Led Zeppelin, Robert Plant blir hovudnamnet på Romsdalsmuseet i juli.

Siste video/lyd

Dei tre siste åra har meir enn 450 alvorleg psykisk sjuke kome seg inn i arbeidslivet.
Dette skjer etter eit aktivt samarbeid mellom NAV og helsevesenet.
Ein ny forskingsrapport viser at pasientane blir friskare av å jobbe.
Ein rakett er kanskje det som skal til for å gjere skuleelevar interesserte i naturfag. 
Elevar på Gjermundnes i Vestnes har utvikla ein rakett som skal få barn og unge til å bli i fyr og flamme.
Nokre som er glade i å boltre seg på kjøkenet er elevane ved Borgund vidaregåande i Ålesund. Dei elskar å bake - og å smake.