NRK Meny
Normal

Barndomsvennen: - Siktede ringte 20 minutter etter drapet

Den drapssiktede 23-åringen skal ha vært helt uberørt da han 20 minutter etter å ha drept Anja Weløy Aarseth ringte en venn og ville komme på besøk.

Aksla funnstedet

20 minutter etter at 23-åringen drepte Anja Weløy Aarseth ved denne turstien i Ålesund, ringte han en venn og ville komme på besøk.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

En barndomsvenn av den nå drapssiktede 23-åringen, forteller at han dagen etter drapet, torsdag 29. august reiste til Vestnes sammen med vennen som ble oppringt rett etter drapet. Der plukket de opp den nå drapssiktede 23-åringen som kom med bussen fra Ålesund.

– Deretter dro vi til en bygd i Romsdal og oppholdt oss der i flere dager, sier vennen som hevder han har hatt tett kontakt med 23-åringen siden barndommen.

Det hele var skikkelig ekkelt. Jeg føler jeg har ti kniver i hjertet nå og er helt knust

23-åringens barndomsvenn

Uberørt på telefonen

Barndomsvennen forteller til NRK at telefonsamtalen rett etter drapet, ikke ga noen indikasjoner på at 23-åringen nylig hadde begått kriminelle handlinger.

– Da han ringte var det ingen ting som tydet på at han hadde gjort det han nå er siktet for, forteller barndomsvennen som var tilstede da drapssiktede ringte en felles venn.

Det var politiet som kunne opplyse om hvor kort tid etter drapet den siktede ringte.

– Det var da jeg, og han som var med å hente siktede på Vestnes, satt i avhør i natt, at politiet kikket på telefonloggen og kunne fortelle at siktede ringte bare 20 minutter etter drapet, sier barndomsvennen.

Han satt natt til i dag i et fem timer langt politiavhør. Helt uvitende om 23-åringen var pågrepet, ble han og vennen som var med og hentet den drapssiktede på Vestnes, hentet av politiet og kjørt i avhør.

Der ble de stilt spørsmål om deres alibi drapskvelden 28. august.

- Det hele var skikkelig ekkelt. Jeg føler jeg har ti kniver i hjertet nå og er helt knust, sier han.

Laget rap-musikk med drapssiktede

De dagene den drapssiktede 23-åringen bodde sammen med sine venner i romsdalsbygda, var de ifølge barndomsvenne for det meste innendørs. Der laget de musikk og slappet av.

Kripos på Aksla

Mens Kriops-teknikerne jobbet på åstedet, var 23-åringen i en liten bygd og spilte inn rap-musikk.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Vi hørte mye på musikk og tok det meste med ro. Vi spilte inn noen rap-låter hvor vi alle var med og freestyle-rappet. I starten av oppholdet oppførte min nå drapssiktede venn seg som normalt, men etterhvert ble han svært opptatt av å følge nyhetsbildet, sier barndomsvennen.

Nå ser barndomsvennen frem til å kunne legge seg til å sove, etter lange politiavhør og lite søvn.

Påvirket av mafia-filmer

Men han tviler på at søvnen blir spesielt god. Han gruer seg alt nå til å vitne mot en venn han har hatt hele livet.

- Jeg har lite vondt å si om den nå drapssiktede vennen min. Han er en grei fyr, men han lar seg lett påvirke av filmer han liker. Og han liker gangster-og mafiafilmer. Derfor har han også snakket mye om at han ville prøve seg som ransmann, sier barndomsvennen og legger til at han gruer seg til den dagen han må vitne mot sin venn i retten.