Riises kontoer hacket og slettet: – Veldig utsatt

Ifølge John Arne Riises manager, Erland Bakke, blir fotballprofilen ofte hacket på sosiale medier. Prøver man å gå inn på Riises Twitter tirsdag møter man en tom side.

Riise

HACKET: John Arne Riises sosiale medie-kontoer er hacket og slettet. Ifølge manageren er det et gjentakende problem.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

John Arne Riise har alltid vært en mann som ikke er redd for å si det han mener om ting, og de siste årene har den tidligere fotballproffen nådd ut med sine meninger gjennom Twitter.

Riise er svært aktiv i det sosiale mediet, og bruker det blant annet til å diskutere fotball og holde kontakten med fans.

Prøver man imidlertid å gå inn på kontoen tirsdag, kommer man til en tom side med beskjed om at siden ikke finnes lenger.

– Det er noen som driver og hacker John Arne. Instagram-kontoen hans er også hacket i dag, forteller fotballspillerens manager, Erland Bakke.

Riise hacket

TWITTER: Slik ser John Arne Riises Twitter-konto ut tirsdag.

Foto: Skjermdump Twitter

– Prøver å stoppe han

Selv om Riise har lagt storhetstiden av karrieren bak seg, er han fortsatt aktiv på fotballbanen, og nylig debuterte han i norsk 4. divisjon for ålesundslaget Rollon.

Til tross for at Riise nå holder en langt lavere profil i fotballsirkuset, gjør han seg fremdeles bemerket på sosiale medier. 36-åringen har det samme brukernavnet på Twitter og Instagram, og ifølge manageren er det bare noen få uker siden han ble hacket forrige gang.

– Han er veldig utsatt for hacking, og vi vet ikke hvem som gjør det, sier Bakke.

Når kontoen er hacket, sletter de også kontoen til Riise. Ifølge manageren er de ikke ute etter informasjon, og han jobber med å få kontoene tilbake til ålesunderen i løpet av dagen.

– John Arne har en svært utenlandsk profil. Han har spilt for Liverpool lenge, og det kan være fans fra motstanderlag som hacker han. Det er i hvert fall noen som prøver å stoppe han fra å sende meldinger på Twitter, sier Bakke.