Riise vil bli som Rekdal

John Arne Riise (34) skal ta trenerutdanning etter nyttår. Den tidligere landslagsspilleren har ambisjoner om å bli like dyktig som Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Jon Arne Riise

John Arne Riise (34) skal ta trenerutdanning etter nyttår.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Tidligere Monaco- og Liverpool-spiller Riise vil bli trener etter at hans aktive spillerkarriere er over. Onsdag var 34-åringen på Ullevaal for å diskutere framtidige trenerkurs.

– Jeg har begynt å tenke på framtiden og vil møte trenergutta for å høre hva som skal til for å ta de nødvendige kursene. Nå vil jeg sette opp en plan for de neste to-tre årene, sier Riise til TV 2.

Høye ambisjoner

Venstrebacken legger ikke skjul på at han har høye ambisjoner for trenerkarrieren.

– Jeg liker jo å trene yngre spillere og jobbe med utvikling og oppfølging. Men ambisjonen er å komme opp på Kjetil Rekdal-nivå.

– Jeg har lyst til å bli trener i eliteserien, sier Riise til kanalen, og legger til at han på sikt også vil se mot utlandet.

Riise var den store stjernen da han deltok på Norway Cup på Ekebergsletta i slutten av juli, og avslørte da at han vil avslutte karrieren i Ålesund.

– Tror han har det i seg

Rekdal setter pris på Riises kompliment, og Vålerenga-sjefen tror 34-åringen kan nå langt i treneryrket.

– John Arne har et godt fotballhode, så jeg ser ikke hvorfor han ikke skulle ha det i seg å bli en god trener. Så gjenstår det å se om han takler alt det rundt, sier Rekdal til TV 2.