Riise om karriereslutten: – Fryktelig tungt for meg

John Arne Riises innholdsrike fotballkarriere er over - i alle fall i denne omgang. Mandag fortalte 35-åringen hvorfor han sier opp kontrakten med AaFK.

John Arne Riise -- og bak lurer Bjørn Helge Riise

John Arne Riise og klubbdirektør Henrik Hoff holdt mandagens pressekonferanse.

Foto: Terje Reite / NRK

John Arne Riise annonserte mandag morgen på sin egen blogg at han sier opp kontrakten med AaFK med umiddelbar virkning og legger fotballskoene på hylla.

På en pressekonferanse på Color Line Stadion utdypet Riise hvorfor han hadde tatt det vanskelige valget.

– Jeg har tenkt tanken i noen uker nå. Jeg merker at jeg ikke har evnen til å gi det lille ekstra lenger og ikke klarer å pushe meg selv. Det er fryktelig tungt for meg, men nå gir jeg bare 95 prosent og ikke 110 prosent som jeg har gjort tidligere, sier Riise.

John Arne Riise om avgørelsen om å legge opp.

– Føler at jeg skuffer mange

John Arne Riise

John Arne Riise har sagt opp kontrakten med AaFK med umiddelbar virkning.

Foto: Marius Simensen / NTB scanpix

Riise har tenkt på den store avgjørelsen i lang tid og avslørte at han ikke utvekslet et ord med kona Louise Angelica da de kjørte fra Oslo i natt. Mandag morgen kom han frem til Color Line Stadion uten å ha sovet et eneste minutt.

– Jeg knakk sammen i garderoben da jeg sa det til gutta. Jeg føler at jeg skuffer en del folk med denne avgjørelsen, for det er mange som har jobbet for å få dette til å fungere, sier han.

Det har vært mye styr rundt Riise siden han ankom AaFK og spilleren har til tider fått hard medfart i media. Men Riise avviser at det har vært en medvirkende årsak til at han nå gir seg.

– Jeg har vært gjennom tøffere tider før. Jeg føler det er mye rart som har kommet fra media, men jeg skjønner at dere også har en jobb å gjøre. Det er ikke på grunn av media jeg gir meg, forteller han.

– Ser frem til å leve som normalt

Klubbdirektør Henrik Hoff var tilstede på dagens pressekonferanse. Han synes det er synd at Riises opphold i AaFK ble kortere enn forventet.

– Vi synes det er trist og leit. Vi hadde håpet at han skulle spille for oss i 2016 og enda lenger også. Vi vet at han kommer til å bidra på sine måter i AaFK fremover også, sier Hoff.

John Arne Riise har vært proff siden han var 17 år gammel og nå ser den rutinerte spilleren frem til å slappe av litt.

– Nå vil jeg bare komme meg hjem og slappe av. Jeg ser frem til å kunne leve som normalt. Stå opp når jeg vil, gjøre som jeg vil og være der mer for de rundt meg.

Backen står med 110 landskamper og er med det spilleren som har spilt med flagget på brystet flest ganger. Ålesunderen har også hatt en innholdsrik klubbkarriere og har spilt i flere av Europas største ligaer.

Lillebror Riise: – Har sett det på han

Bjørn Helge Riise observerer pressekonferansen til John Arne Riise

Bjørn Helge Riise observerer pressekonferansen til John Arne Riise.

Foto: Marius Simensen / NTB scanpix

Riise returnerte til AaFK før årets sesong etter lang tid med spekulasjoner om hvorvidt hans avtale med Betsson ville stå i veien for spill i Eliteserien.

En av hovedgrunnene til at eldstebror Riise ville til nettopp AaFK, var at hans lillebror Bjørn Helge allerede spilte i klubben.

Heller ikke for minstebroren var det lett å høre om brorens valg.

– Det var tungt å få den telefonen, men samtidig så har jeg sett det på han. Vi har pratet lenge om at vi skulle avslutte karrieren sammen, men når han ikke har motivasjonen og vinnerviljen daler, er det dags for å legge opp, mener Bjørn Helge Riise.

Det ble latter da temaet om statuen ved Color Line Stadion kom opp.