NRK Meny

Rigmor Andersen Eide i Nordisk Råds presidentskap

Rigmor Andersen Eide (Krf) fra Ålesund er valgt inn som fast medlem i Nordisk Råds presidentskap. Valget skjedde under hovedsesjonen på Island.

Rigmor Andersen Eide

Rigmor Andersen Eide representerer Krf på Stortinget. Nå er hun innvalgt i Nordisk Råds presidentskap.

Foto: Terje Reite / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Nå ønsker Rigmor Andersen Eide å forbedre samarbeidet mellom de nordiske landene.

– Jeg har stor tro på tettere samarbeid i Norden og ser frem til å arbeide med dette i den politiske ledelsen av Nordisk Råd, sier Andersen Eide.

Nordisk råd er det offisielle nordiske samarbeidets parlamentariske organ. Nordisk råd ble dannet i 1952. Rådet har 87 valgte medlemmer fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, samt Færøyene, Grønland og Åland.

– Noe av det mest dynamiske nordiske samarbeidet vi har nå er innenfor forsvar, sikkerhet og beredskap. Jeg mener vi må satse tyngre på dette fremover ikke minst i lys av utviklingen i nordområdene, sier hun.

Rigmor Andersen Eide representerer Møre og Romsdal på Stortinget og sitter i Stortingets energi- og miljøkomité.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.