Stiftelse donerte 200.000 til Aksla Vel

Foreldrene til Anja Weløy Aarseth takker alle som bidro i leteaksjonen på byfjellet Aksla. Nå er de bindeleddet som bidrar til at stiftelsen GC Rieber Fondene donerer 200.000 kroner til Aksla Vel.

Aksla Vel

Foreningen Aksla Vel – med Arnstein Eide i spissen – sier det er helt fantastisk å få bruke de 200.000 kronene til å realisere prosjektet med de tre gapahukene på Aksla.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

I et brev fra familien – som NRK har fått lov til å gjengi – skriver Anjas nærmeste om donasjonen.

– Det er en glede i sorgen at vi har kunnet være bindeledd mellom Aksla Vel og GC Rieber Fondene, slik at brukerne av Aksla nå får flotte «Grindaløe» til glede og nytte, skriver foreldrene.

Leder Arnstein Eide i Aksla Vel

Leder Arnstein Eide i Aksla Vel.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Nå har den bergensbaserte stiftelsen GC Rieber Fondene bestemt seg for å donere 200.000 kroner til Aksla Vel – foreningen som gjennom en årrekke har tatt ansvaret for å holde byfjellet ved like, og som nå vil bruke pengene til å bygge tre gapahuker til bruk for folk, barnehager, skoler og andre.

– Gapahukene er planlagt å stå ferdig til høsten, og vil forhåpentligvis være til stor glede for både store og små i Ålesund, sier leder Arnstein Eide, som synes pengene er en formidabel gave.

Familien er takknemlig

Familien skriver også at de ønsker å vise sin takknemlighet over alle de frivillige som deltok i søket etter Anja, etter at hun ble meldt savnet torsdag 29. august i fjor.

– Vi som er familien til Anja, vil først og fremst takke alle de gode menneskene som bidro under leteaksjonen på Aksla. Det berører oss veldig at det fremdeles legges ned blomster og små minner ved benken – tusen takk, det varmer.

I brevet uttrykker familien kjærlighet til natur og friluftsliv, og forteller at de er glade for å kunne være involvert i en donasjon som kan hjelpe barn til å føle seg trygge i naturen.

– Ingen skal være redd for å gå alene på tur, for å bruke det flotte byfjellet eller være redd for å bli overfalt, skriver Anjas foreldre.

(Saken fortsetter under bildet)

Aksla Vel

Den første av totalt tre gapahuker er snart ferdig ved Indianermarka på byfjellet Aksla.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– En formidabel gave

Leder i Aksla Vel – Arnstein Eide – sier de 200.000 kronene er et fantastisk tilskudd i utbedringen av byfjellet.

– Dette er en formidabel gave, og vi er først og fremst ydmyke. Vi er veldig glade for å kunne realisere disse gapahukene, som vil være til stor glede for alle i byen, sier Eide.

Leder Arnstein Eide i Aksla Vel

– Vi skal aldri glemme det som har skjedd i nærheten her, men byfjellet skal først og fremst være et sted for glede og hygge. Slik vil det være i fremtiden også, sier leder Arnstein Eide i Aksla Vel.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Han forteller at Aksla-foreningen hadde et sterkt og gripende møte i Ålesund med Anjas foreldre for noen uker siden.

– De delte sine tanker om tida de har hatt, og tida som skal komme, og de setter umåtelig stor pris på at det fremdeles blir tent lys og lagt friske blomster her oppe.

– «Indianermarka» som det heter her den første gapahuken skal stå, er et lekeområde og det skal det fortsette å være. Vi skal aldri glemme det som har skjedd i nærheten her, men byfjellet skal først og fremst være et sted for glede og hygge. Slik vil det være i fremtiden også, avslutter Eide.