Hopp til innhold
Kredittkort og penger
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Revidert budsjett Møre og Romsdal

Oppsummert

12. mai legger Regjeringen Solberg frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2020.

 • Vil ikke utgjøre mye

  Regjeringen foreslår en modell for å sikre større inntekter til kommuner med vindkraftanlegg i revidert nasjonalbudsjett. Varaordfører i Ålesund, Vebjørn Krogsæter, sier at det er rettferdig at kommunene får igjen noe fra fellesskapet. – Hver krone i kommunekassa er verdifull, men dette utgjør ca tjue kroner per innbygger i Ålesund så det vil nok ikke utgjøre noen stor forskjell, sier Krogsæter.

 • Bekymret for høsten

  Høsten blir en stor utfordring for kommunene, tror kommunedirektøren i Volda, Rune Sjurgard. I går la regjeringen frem kommuneproposisjonen som viste et stort sprik mellom det kommunene selv mener de har tapt på koronakrisen og det regjeringen mener de har tapt. Til høsten skal kommunene behandle budsjett og økonomiplan. Resultatet kan bli dramatisk for mange kommuner, sier Sjurgard som er nestleder i KS sitt nasjonale kommunedirektørutvalg.

  Rune Sjurgard
  Foto: Jannicke Farstad / NRK
 • 100 millioner til grønn skipsfart

  Regjeringen bevilger 100 millioner kroner til grønn skipsfart i revidert nasjonal budsjett. Det er blant annet lagt opp til en kondemneringsordning der rederiene kan få støtte til å skifte ut båten sin til en mer klimavennlig båt. Dette er noe næringa selv har spilt inn, sier næringsminister Iselin Nybø (V) som mener dette er et helt nødvendig skifte. I slutten av mai kommer regjeringa med en industripakke der grønn omstilling blir en viktig del.

  Iselin Nybø
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / Håkon Mosvold Larsen
 • Har forventninger til industripakke

  – Revidert nasjonalbudsjett er en god start, men den maritime industrien har først og fremst forventninger til industripakken som regjeringa legger frem i slutten mai. Det sier daglig leder i Maritimt forum Nordvest, Arnfinn Ingjerd. Han er fornøyd med satsinga på grønn skipsfart og at permitteringsordningen blir forlenget. I industripakken forventer Ingjerd at det kommer flere tiltak som vil ta den maritime industrien gjennom korinakrisen. Blant annet håper han at regjeringen vil bidra gjennom bygging av forsvarsskip.

  Arnfinn Ingjerd.
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK