Rettssak etter nabodrap i Ulsteinvik

En 26 år gammel mann møter mandag i Sunnmøre tingrett i Ålesund, tiltalt for å ha drept sin nabo på Dimna utenfor Ulsteinvik med en glassflaske.

Leiligheten i Ulstein

Mandag starter rettssaken der en 26-åring er tiltalt for drap i dette huset.

Foto: Arne Flatin / NRK

Ifølge tiltalen lå Preben Mikael Dimmen (27) og sov da naboen slo ham med stor kraft i hodet med flasken.

Sønnen (2) til stede

Dimmen fikk omfattende hodeskader og døde på sykehus samme dag som han ble påført skadene. Den tiltaltes to år gamle sønn var til stede da 27-åringen ble påført de dødelige skadene, går det fram av tiltalen.

Les også:

Naboer i Ulstein

Naboen, som er av østeuropeisk opprinnelse, ble pågrepet kort tid etter at politiet fikk melding om volden klokka 4.45 natt til tirsdag 29. oktober, et kvarter etter at angrepet hadde funnet sted. Dimmen døde av hodeskadene på St. Olavs hospital i Trondheim klokka 10.50.

Erkjenner ikke straffskyld

26-åringen ble først siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, og erkjente straffskyld etter denne siktelsen. Men hans forsvarer Torgeir Langva opplyser til Sunnmørsposten at hans klient ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen som lyder på forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Kan få fengsel i 21 år

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 233, som kan gi fengsel i opptil 21 år. Han er også tiltalt for å ha slått sin nabo i ansiktet tre dager før drapet skjedde.

Fire dager

Dommer i saken er sorenskriver Kirsti Høegh Bjørneset. Aktor er statsadvokat Jogeir Longva og bistandsadvokat er Inger-Marie Sperre. Det er satt av fire dager til rettssaken i Sunnmøre tingrett i Ålesund. Den er planlagt å vare til onsdag 12. mars, men med mulighet for fortsettelse dagen etter.