Høgskolerektoren: – Veldig trykket stemning

Rektor Marianne Synes ved Høgskolen i Ålesund sier studenter og lærere er preget av uvissheten rundt forsvinningen av 21 år gamle Anja Weløy Aarseth. I natt deltok mellom 50 og 70 studenter i letingen.

Høgskolen i Ålesund leteaksjon

– Vi håper på det beste, men frykter det verste, sier rektor Marianne Synes til NRK. Her med direktør Roar Tobro.

Anja Weløy Aarseth

Det var 21 år gamle Anja Weløy Aarseth som ble meldt savnet rundt kl. 12.00 torsdag.

Foto: Privat

Både mannskaper fra politiet, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder har lett etter den savnede 21 år gamle Anja Weløy Aarseth siden hun ble meldt savnet kl. 12.00 torsdag.

Natt til fredag deltok rundt 100 personer og flere hunder i aksjonen – inkludert mellom 50 og 70 medstudenter fra Høgskolen i Ålesund.

– Vi håper på det beste, men frykter det verste, sier rektor Marianne Synes til NRK.

Hun forteller at Aarseth studerer Shipping og logistikk, og er andreårsstudent ved høgskolen.

Politiet informerer

Fredag formiddag holdt politiet informasjonsmøte for studentene på Høgskolen i Ålesund. Møtet er stengt for alle andre enn studentene og politiet, og ingen vil så langt fortelle om hva som er tema på møtet.

Følger opp studentene

Rektoren kan fortelle om en svært trykket stemning blant medstudentene og lærerne.

– Ja, dette er overhodet ikke noen hyggelig situasjon. Vi har hatt fellesmøte om saken i dag, og kommer til å fortsette med å organisere informasjonsmøter utover dagen, sier rektor Marianne Synes.

Politiet informerer

Her går politiet inn til informasjonsmøte med studentene på Høgskolen i Ålesund. Anja Weløy Aarseth er student ved Høgskolen.

Foto: Birthe Bringsvor / NRK

Høgskolen har et beredskapssystem som nå har trådt i kraft. Direktør Roar Tobro karakteriserer det som har skjedd som en krisesituasjon for Høgskolen.

Dette er en krisesituasjon for oss. Vi har et beredskapssystem som trådte i kraft klokken 17 torsdag. Hele kriseledelsen her på skolen ble samlet, og vi kjører nå etter de beredskapsplanene som er lagt for slike situasjoner, sier direktør ved Høgskolen, Roar Tobro.

– Hvordan har studenten taklet dette?

– Jeg møtte studentene som deltok i letingen klokken 22 i går kveld. De takler dette på en helt fantastisk måte. Dette er alvorlig og vanskelig for dem. Men de håndterer det på en veldig ansvarlig måte, sier Tobro.

Synes Tobro

Marianne Synes er rektor og Roar Tobro er direktør ved Høgskolen i Ålesund

Foto: Birthe Bringsvor / NRK

Rektor Marianne Synes sier de fortsetter med undervisningen som normalt, men at de kommer til å følge opp alle som trenger det.

– Vi har hatt større grupper på leting, men det er ikke så mye mer vi kan gjøre. Vi sitter litt på vent, og holder oss løpende oppdatert. Enn så lenge går undervisningen som planlagt, og så får vi se hvordan situasjonen utarter i helga.

Mulig ulykke på joggetur

Olav Ramnefjell

– Vi har søkt med politihelikopter over det området vi anser som aktuelt, og konsentrerer oss fortsatt om friluftsområdet rundt aksla, sier innsatsleder Olav Ramnefjell

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Til nå har mannskaper fra politiet, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder lett etter den savnede 21 år gamle kvinna. Natt til fredag deltok rundt 100 personer og flere hunder i aksjonen,

Bilen til kvinnen er funnet i nærheten av turstiene i området, et sted det er naturlig å parkere dersom man skal på tur.

– Vi har søkt i hele natt, og har dessverre ikke gjort noen funn av interesse så langt, sier innsatsleder Olav Ramnefjell når NRK møter ham utenfor basen ved klubbhuset på Aksla i Ålesund kl. 07.25 fredag morgen.

Kl. 08.00 hadde nødetatene et stabsmøte der man planla leteaksjonen som vil gå med full styrke utover dagen.

– Vi bygger opp med store ressurser, og har også anmodet heimevernet om bistand, men det er uvisst hvor mange de vil stille. Disse vil vi sette inn i søket så snart som mulig, sammen med røde kors og redningshunder, sier Ramnefjell.

Tidligere har operasjonsleder Leif Arne Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt sagt at heimevernet vil stille med mellom 50 og 100 mann.

Den savnede kvinnen er om lag 170 centimeter høy, slank og har mørk blondt hår.

Leiteaksjon aksla

Nærmere kl. 08.00 samlet innsatsleder Olav Ramnefjell til stabsmøte for nødetatene.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK