– Festivalen har vært som et eventyr

Aldri før har Ålesund Båtfestival hatt så mange besøkende. Festivalsjef Geir Østensen kaller det for tidenes beste festival.

Konsert under Ålesund Båtfestival

Mange fikk med seg konserter både på fredag og lørdag. Det var nesten helt fullt.

Foto: Per Sindre Welle

Geir Østensen

Festivalsjef Geir Østensen er meget fornøyd med festivalen.

Foto: Per Sindre Welle

Båtfestivalen har vart i fire dager, og avsluttet i går med konsert med bandet Dance with a Stranger. I dag var det stor aktivitet for å rydde opp moroa. Østensen sier det ikke er noe problem å rydde etter en slik fest.

– Vi har så mye energi at her går det unna. Det har vært tidenes beste festival, vi har slått rekordåret som var i 2008, forteller han.

Les også:

Yngre publikum

Østensen sier det er for tidlig å si nøyaktig hvor mange som var innom festivalen, men forteller at det i hver fall har vært over 70.000 besøkende i løpet av de fire dagene.

– Det har vært som 17. mai i fire dager. Det har vært masse folk og havnen har vært helt full, sier han.

I tillegg til at det har vært strålende vær, gir han mye av æren for det høye besøkstallet til pressesjef Egil Farstad.

– Vi har fornyet oss på en del områder. Pressesjefen har blant annet hatt mer fokus på å være aktiv innenfor sosiale medier som Facebook og Instagram. Vi merker oss at flere unge har vært innom festivalen, kanskje nettopp på grunn av markedsføringen, sier han.

Full havn i Ålesund

Det var helt fullt i havnen under festivaldagene.

Foto: Per Sindre Welle

Går i pluss

Ålesund båtefestival startet i 2001 med et budsjett på 300.000 kroner. I år var budsjettet på over tre millioner. Festivalsjefen tror regnskapet i år går i pluss.

– Det er vanskelig å si noe om regnskapet enda, men det blir ingen røde tall. I fjor gikk vi i balanse, men vi får se hva som skjer i år, sier han.

Østensen poengterer at det ikke er penger som er i fokus.

– Vi har mange arrangement hele dagen som er gratis. Vi er heller ingen musikkfestival, men vi tjener bra på konsertene vi har, forteller han.

Big Jump i Brosundet

'Big Jump' har blitt et fast innslag under Ålesund Båtfestival.

Foto: Per Sindre Welle

Mange høydepunkter

Han trekker frem "Big Jump" arrangementet i Brosundet som et av høydepunktene.

– Det blir bedre og bedre for hvert år. Flere har fått øynene opp for denne sporten og i år var det mellom 2000 og 3000 tilskuere og mange av utøverne kom utenbys fra, forteller han.

Også konserten med Dance with a Stranger, er han fornøyd med.

– Dessverre var dette en av de siste konsertene deres. Jeg har aldri hørt dem bedre, så det er fryktelig synd, sier han.

Festivalsjefen gleder seg allerede til neste år.

– Vi ser at dette er en festival som folk vil ha. I tillegg har vi næringsliv som støtter oss slik at vi kan lage en god festival, sier han.

Opprydningsarbeid etter fire dager med festival.

I dag var det opprydningsarbeid etter fire dager med folkefest.

Foto: Per Sindre Welle