NRK Meny

Rekdal: - Fantaserer ikke om gull

AaFK-treneren mener Molde er årets store gullfavoritt. I dag tapte AaFK 3–2 for det russiske laget Anji.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal var fornøyd tross tap på La Manga. Men Aafk-treneren er klar på at laget hans trenger nye spillere for å unnå å kjempe i bunnen av tippeligaen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Aalesund hentet inn 0–2 mot FC Anji, men tapte 2–3 på et selvmål på tampen. Likevel har AaFK imponert mange under Copa del Sol, scoret sju mål, spilte jevnt med gode østeuropeiske lag og vist mye bra fotball.

Trener Kjetil Rekdal har fått mange spørsmål om Aalesund tar medalje i år. Ja, også om laget kan vinne eliteserien.

– Jeg går ikke rundt og fantaserer om det. Serien er slik at det er mange som kan vinne. Seks-sju-åtte lag kan gjøre en sterk sesong og vinne gullet, sier Aafk-treneren.

-Det kan sikkert Aalesund gjøre også, men de er andre som er større favoritter og har mer skyts enn oss. Kanskje en gang kan vi komme i den posisjonen, sier Rekdal til NRK.

– Hvem er din største favoritt?

– Molde.

Hvorfor det?

– De vant i fjor. Er mest stabil. Har ikke mistet spillere. Har økonomi til å forsterke seg. Har et ungt lag. Og en veldig fornuftig og smart trener. Og en god kultur. Når de endelig klarte å vinne etter å hah tatt så mange sølvmedaljer, så kan det gjøre dem enda bedre, sier Rekdal.

Vil ha tre-fire spillere

Rekdal mener hans stall er for tynn i øyeblikket.

– Vi må ha tre spillere inn, helst fire. Da er jeg fornøyd.

– I hvilke posisjoner?

– Vi er en forsvarsspiller for lite, to angrepsspillere for lite og så skulle vi gjerne hatt en joker som kunne spille over alt, sier Kjetil Rekdal.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.