NRK Meny
Normal

NFF om Rekdals betting-avtale: - Ikke akseptabelt

I 2012 – mens Kjetil Rekdal var trener i AaFK - skal han ha levert hemmelige tippetips til det utenlandske bettingselskapet Betsson under pseudonymet Hroar. – Ikke forenelig med å være eliteserie-trener, sier NFF.

Rekdal svein gaff

Nåværende Vålerenga-trener Kjetil Rekdal skal ha mottatt 200.000 kroner fra bettingselskapet Betsson mens han var Aalesund-trener i 2012.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Det kom fram under dagens rettssak mellom Eventbyrået 6. sans og Ålesund Fotball AS i Oslo tingrett, skriver Sunnmørsposten.

Rekdal og selskapet 6. Sans Event har gått til sak for å få betalt de 1,3 millioner kronene i kommersielle rettigheter de mener Rekdal har til gode. Motparten – i dette tilfellet Ålesund Fotball AS – har på sin side lagt ned påstand om frifinnelse og har også fremmet et motkrav på 700.000 kroner.

Henrik Hoff

Adm. dir. Henrik Hoff i AaFK skal ifølge Rekdal ha godkjent avtalen med bettingselskapet. Dette er Aalesund-ledelsen ikke enig i. Bildet er fra en tidligere anledning.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

AaFK hevder på sin side at Rekdal brøt avtalen deres om eksklusive markedsrettigheter, fordi han leverte hemmelige tippetips til bettingselskapet Betsson sommeren 2012.

Det var Norsk Toppfotball som skal ha henvendt seg til AaFK, etter at de fikk nyss i Rekdals avtale med Betsson.

200.000

I dag skriver Sunnmørsposten at Rekdal hevder avtalen med bettingselskapet var OK fra klubbdirektør Henrik Hoff sin side.

I en e-post fra juli 2012, skal Hoff ha sagt at Rekdals avtale ikke brøt med den eksklusive markedsavtalen, fordi den daværende AaFK-treneren ikke brukte sitt virkelige navn.

– Siden Kjetil hadde en avtale ut 2012, ble det vanskelig for han å gå ut av den. Men vi var klar på at dette var en alvorlig sak og at det måtte avsluttes. Jeg hadde en dialog med Fotballforbundet der jeg fortalte at jeg skulle håndtere saken som arbeidsgiver.

– Vi gjorde det vi kunne for å dysse den ned, for vi skjønte at det ville bli bråk om dette kom ut, fortalte Henrik Hoff.

Cathrine Larsåsen

Stavhopper Cathrine Laråsen fikk beskjed om at hun ikke lenger var ønsket ved Olympiatoppens treningssenter tidligere i sommer, som følge av avtalen med bettingselskapet.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Ifølge Rekdals rådgiver Tron Mathiesen skal klienten hans ha fått 200.000 kroner fra Betsson for jobben.

Landslagskandidatur?

Spørsmålet nå er hvordan Norges Fotballforbund vil stille seg til at Rekdal har hatt en hemmelig avtale med et utenlansk bettingselskap.

Tidligere i år har norske idrettssutøvere som Torstein Horgmo, Cathrine Larsåsen, Mats Zucarello Aasen, John Carew og John Arne Riise fått beskjed om at de ikke lenger er inne i varmen hos verken Norges Fotballforbund eller Olympiatoppen, som følge av avtalene. Utøverne har blitt utestengt både fra landslaget, samt Olympiatoppens treningssenter.

Hva vil nå skje med Rekdals landslagskandidatur? Fiksdalingen har uttalt - blant annet i slutten av boken om sitt liv - at han ønsker å lede landslaget i fremtiden.

– Ikke forenelig

Kommunikasjonsdirektør Svein Graff i Norges Fotballforbund sier til NRK at et engasjement i utenlandske bettingselskap ikke er forenelig med å være trener i eliteserien.

Svein Graff

Kommunikasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund ønsker ikke å kommentere hvorvidt betting-saken påvirker Rekdals ønske om å lede landslaget.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Han vil likevel ikke spekulere i om Rekdals kandidatur som landslagstrener er i fare.

– Nei, jeg ønsker ikke å kommentere hvorvidt han er aktuell som landslagstrener eller ikke. Vi skal snart ha et skifte av trener når Egil Olsen går av, men det er mange kandidater vi vurderer, sier Graff.

– Flere utøvere har blitt utestengt etter betting-avtaler - er regelen lik for både trenere og utøvere?

– I regelverket står det at verken trenere eller utøvere kan være involvert i tipping, men i 2012 var Rekdal ansatt av AaFK - ikke Norges fotballforbund. Vi tok kontakt med dem, og var veldig tydelige på at denne avtalen ikke var akseptabel, sier Graff.

– Er Rekdal i det hele tatt en aktuell kandidat til landslagsjobben?

– Som sagt - jeg ønsker ikke å kommentere dette.

Det har enn så lenge ikke lyktes NRK å få tak i verken direktør i NFF, Kjetil Siem, eller Rekdal selv.