NRK Meny
Normal

Dette er det viktigste i god kaffe

På mandag arrangeres det regionalt mesterskap i baristakunst i Ålesund. Kaffebrenneriet Jacu skal være vert.

Kaffebrenneriet Jacu i Ålesund

– Det viktigste med kaffe er den gode smaken, mener daglig leder i Jacu, Anne Birte Bjørdal Hanken.

Foto: Jacu

Kaffebrenneriet Jacu i Ålesund

Jacu er kåret til en av de 20 beste stedene å drikke kaffe i Europa.

Foto: Jacu
Anne Birte Bjørdal Hanken

Anne Birte Bjørdal Hanken er daglig leder og dama som starta Jacu i Ålesund.

Foto: Privat
Kaffe fra kaffebrenneriet Jacu i Ålesund

Hanken lover mye god kaffe under mesterkapet i baristakunst mandag 17. februar.

Foto: Jacu

Kaffebrenneriet Jacu i Ålesund ble inspirert av jacu-fuglen som bor i Sør Amerika. Fuglen er kjent for å fly mellom ulike kaffeplantasjer for å spise de mest smakfulle kaffebærene. Derfor fikk kaffebrenneriet i Ålesund dette navnet.

– Kaffebønnene er viktigst

Anne Birte Bjørdal Hanken, daglig leder i Jacu, mener at kaffe er veldig komplisert men likevel så hverdagslig. For at kvaliteten skal være på sitt ytterste er det én ting som er avgjørende.

– Kaffebønnene, sier Hanken.

– Det viktigste med kaffe er den gode smaken, og det får man hvis man har gode råvarer. Det er også viktig at kaffebrenningen er gjort skikkelig, og at kaffebønnene blir håndtert riktig, sier den daglige lederen.

Ulik kaffekvalitet

Hanken mener at det er store kvalitetsforskjeller på kaffe rundt omkring. Mandag skal Jacu være vert for det regionale mesterskapet i baristakunst der de beste går videre til NM.

– Det det kommer tilreisende fra hele fylket som skal delta i konkurransen. Vi har dommere som er veldig nøye, så det blir spenning og gode smaker, sier Hanken.

Les også:

Strenge dommere

Foran et dommerpanel på tre smaksdommere og en teknisk dommer skal hver barista presentere espresso, cappuccino og en fridrikk. Hver barista har en halvtime på forberedelse, selve kaffelagingen og opprydning.

Hanken håper på fullt hus og tilreisende supportere og kaffeelskere fra hele fylket.

Arrangementet begynner klokka 13.00 i Løvenvoldgata 5. Det blir også gitt informasjon om Jacu sin byggeaktivitet i Parkgata, og fremdrift og planer der.