Hopp til innhold

Redningsselskapet

 • Tre tyske fiskere måtte reddes ved Oksøy

  RS Askeladden har reddet tre tyske fiskere som hadde gått på grunn ved Oksøy i Kristiansand. Det skriver redningsselskapet på sin Twitterkonto.

  Laster Twitter-innhold
 • Travel ettermiddag for redningsskøyta i Kristiansand

  Søndag ettermiddag ble travel for redningsskøyta Bendt R. Rasmussen med tre oppdrag på kort tid. Blant annet måtte de hjelpe en Windy som hadde grunnstøtt i skjærgården utenfor Kristiansand.

  Likevel sier Preben Løyte ombord i redningsskøyta at det virker som folk har vært flinke til å sette i stand båtene sine i år.

  – Det har vært lite oppdrag i påska i år. Det kan jo ha en sammenheng med at det har vært veldig fint vær. Da hjelper mange hverandre på sjøen uten å måtte tilkalle oss, sier Løyte søndag ettermiddag.

  Laster Twitter-innhold
 • Båt med motorhavari

  Redningsskøyta Mærsk rykker ut til en båt i Moldefjorden med fremdriftshavari. Det er to personer i båten og det skal gå bra med de.

  Redningsskøyta var også ute på et oppdrag på Forøya, mellom Aurka og Øtrøya. En båt hadde sunket. Det var ingen personer om bord, de hadde overnattet i telt.

  Laster Twitter-innhold
 • 13 personer i sjekte måtte reddes

  En båt med 13 personer om bord fikk motorstopp ved Skjernøya i Lindesnes søndag ettermiddag, skriver Lindesnes. Alle 13 har kommet seg trygt i havn etter at redningsbåten RS Bill ble tilkalt. Det var mye vind og båten lå få meter fra land med dårlig dreggfeste da de fikk motorstopp, ifølge avisen.

 • 52 millioner til ny redningsskøyte

  Den norsk-amerikanske investoren Morten Simonsen donerer 52 millioner kroner til Redningsselskapet. Pengene skal gå til å bygge en ny redningsskøyte.

  Redningsskøyta vil bli nummer 176 i selskapets historie og få navnet RS 176 Leif-Erik Simonsen, etter Morten Simonsens far.

  (NTB)

Klamret seg til sjømerke i fem meter høye bølger

Kryssa rett framfor ferja med badering på slep: – Livsfarleg