Reagerer på ønske om ulvejakt

Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH mener det er altfor lett å få fellingstillatelse i Norge.

ULV

ULV: Illustrasjonsbilde av en ulv. Dette er ikke ulven som er observert på grensen mellom Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Siri Martinsen

NOAH: Siri Martinsen i NOAH mener fellingstillatelsene blir altfor lett delt ut,

Foto: Bente Isefjær / NOAH

En ulv har beveget seg på grensen mellom Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal den siste tiden. Det har fått flere til å ønske at de kunne felle ulven før den går over grensen, men foreløpig er det ikke blitt gitt fellingstillatelse.

– Vi mener det er naturlig at det blir gitt fellingstillatelse i og med at jakten vil foregå helt på fylkesgrensen til Nordfjord. Lovgivningen om at ulven må krysse grensen før den kan felles, skjønner vi ikke, sier en opprørt Odd Bjarne Bjørdal i Møre og Romsdal Sau og Geit.

Opprørt er også dyrerettighetsorganisasjonen NOAH, som mener politikken som føres mot ulv er helt feil.

– Det er en utrydningspolitikk, en skandaløs politikk. Det er i ulvens natur å vandre og den er listet som kritisk truet, sier Siri Martinsen i NOAH, som mener det er altfor lett å få fellingstillatelse i dag.

– Burde hatt stående fellingstillatelse

Odd Bjarne Bjørdal, leiar i Møre og Romsdal Sau og Geit.

FELLINGSTILLATELSE: Bjørdal i Møre og Romsdal Sau og Geit vil ha fellingstillatelse på en ulv på grensen til Møre og Romsdal.

Foto: Harald Kolseth / NRK

– Fellingstillatelser gis nesten over telefon fredag kveld, før ulven blir skutt i helgen. Det er flere som ønsker ulven bort fra skogen og har en svært dyrefiendtlig holdning, sier hun.

– Vi kan leve godt i Norge, selv med rovdyr i skogen, legger Martinsen til.

Bjørdal i Møre og Romsdal Sau og Geit er derimot helt uenig at det er lett å få fellingstillatelse.

– Det er altfor vanskelig, og burde være en selvfølge. Vi burde hatt en stående fellingstillatelse. Vi vet også at sauen vandrer, men spørsmålet er om man vil ha marker med sau på eller gjengrodd landskap med rovdyr i. Jeg stiller spørsmål ved dyrevernsorganisasjonene og politikernes intensjoner, sier han.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL