Toppledelsen får lønnsøkning- Polarisansatte er frustrerte

Ansatte i Polaris Media reagerer sterkt på at fem toppledere ligger an til en stor lønnsøkning, samtidig som de selv må gjennom nedbemanning.

Polaris Media

Polaris Media har vært gjennom omfattende innsparinger etter at annonseinntektene i papiravisene gikk ned.

Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK

115 ansatte i Polaris Media har sagt ja til sluttpakker eller AFP fordi konsernet skal spare penger. Det skaper sterke følelser når konsernsjefen og fem andre toppledere samtidig ligger an til å få en samlet lønnsøkning på nær en millioner kroner, skriver Sunnmørsposten.

Konserntillitsvalgt Ulf Dalheim sier til avisa at lønnsøkningene det legges opp til ikke på noen måte harmonerer med virkelighetsoppfatningen til ansatte i konsernet som har fått lønnsøkninger i størrelsesorden 2,5 til tre prosent.

– Lønnsøkningen til lederne fører til at flere av de som har sagt ja til sluttavtaler er i ferd med å endre oppfatning. I så fall setter det hele nedbemanningsprosessen i konsernet i fare, sier Ulf Dalheim.

Nå har de skrevet en uttalelse til styreleder og konsernsjef, der de oppfordrer om å stoppe de foreslåtte lønnsøkningene.

Polaris Media eier aviser som Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke, Adresseavisen og Harstad Tidende. Annonsemarkedet for papiravisene har ført til omfattende sparetiltak.