Reagerer på kutt i fagtilbudet

I Tingvoll reagerer de på at flere mindre fagtilbud ved den videregående skolen i kommunen blir foreslått lagt ned av fylket.

Peder H. Aasprang

Ordfører i Tingvoll, Peder Aasprang, mener fylket har forhastet seg når de har innstilt på å kutte fagtilbud ved den videregående skolen i Tingvoll.

Foto: Remi Sagen / NRK

Det er under dagens møte i utdanningsutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune det endelige vedtaket i skolebruksplanen for 2014–2017 skal gjøres. Ordfører i Tingvoll, Peder Hanem Aasprang, er oppgitt over innstillingen til fylkesutdanningssjefen, som går ut på å legge ned fire av fem småskalatilbud ved den videregående skolen i kommunen.

– Vi reagerer sterkt på at de vil legge ned småskalatilbudene ved distriktsskolene. Vi synes at denne skolen må ta en litt for stor del av det kuttet som skal bli fordelt på utdanning, sier Aasprang.

– Blir mindre grunn til å velge Tingvoll

Han sier at de blir sårbare dersom valgmulighetene i kommunen blir fjernet.

– Da blir det mindre grunnlag for dem som skal velge skole å velge Tingvoll, sier han.

Aasprang håper på et positivt utfall av dagens møte. Fagene som utdanningssjefen innstiller på å kutte er tilbud for elever som vil fordype seg innen elektrofag og byggteknikk, og tilbudet har ifølge kommunen vært til stor nytte for rekruttering til det lokale næringslivet.

– Interessen er ikke stor nok

Fylkesutdanningssjef Sverre Hollen sitt argument for å legge ned fagtilbudene er at interessen ikke står i stil med tilbudet.

– Når vi gjorde en vurdering av det her i fylket så var et av de tiltakene som vi grep til, i forbindelse med effektiviseringsprogrammet, å ta ut de småskalatilbudene fordi de er små i omfang når det gjelder elever, sier Hollen.

Tingvoll-ordføreren mener fylket har forhastet seg i saken.

– Vi tror det blir en økt søknad til neste år og da tror jeg det hadde vært veldig lurt og ventet til da med å ta noen eventuelle grep, sier han.