Reagerer på at omstridt ferge allerede er ute av drift

Ferga «Ullensvang», som fra nyttår har trafikkert sambandet Hareid-Sulesund, er allerede ute av drift etter motorhavari. – Det er veldig hemmende for næringsliv og reisende, sier Hareid-ordfører Anders Riise.

Anders Riise

Norled frykter det kan ta uker før Ullensvang er tilbake. Hareid-ordfører Anders Riise mener det vil få dramatiske konsekvenser.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Motorbrannen på den omstridde ferga «Ullensvang» tirsdag kveld setter trolig ny fart i debatten om utskifting.

Ullensvang til kai

Det ble meldt om røykutvikling på ferga «Ullensvang» tirsdag kveld.

Foto: tipsar

Norled melder onsdag morgen at det er redusert kapasitet i fergesambandet. Reserveferga «Høgsfjord» vil trafikkere B-ruta fra klokka 6 fra Hareid. «Tidefjord» går A-ruta som normalt.

– Risikosport

Hareid-ordfører Anders Riise er slett ikke overrasket over problemene og mener det svært uheldig med driftsproblem allerede nå.

– Dette viser det som vi har hevdet hele tiden. Det er en risikosport å sette inn en så gammel ferge på et så trafikksterkt samband.

Til sterke protestester ble den snart 30 år gamle ferga «Ullensvang», satt inn i det trafikkerte sambandet Hareid Sulesund fra nyttår

– Dramatiske konsekvenser

Inge Andre Utåker er regionsjef i Norled

Regionsjef i Norled Inge Andre Utåker regner med ny diskusjon om ferga.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Regionsjef i Norled Inge Andre Utåker sa til NRK tirsdag kveld at motorstoppen kom på et dårlig tidspunkt.

– Det var forbanna irriterende at dette skjedde nå. Jeg regner med at diskusjonen rundt ferga nå blusser opp igjen.

Norled frykter det kan ta uker før ferga er tilbake. I mellomtiden skal 76-bilars-ferga «Høgsfjord» ta over, med langt mindre kapasitet. Det betyr køer og ventetid. Hareid-ordføreren mener det er svært beklagelig.

– Ferga blir ute av drift lenge og det vil få dramatiske konsekvenser for de reisende.

– Det nytter ikke å komme med ei 76-bilars-ferga allerede etter 3-4 ukers drift. Vi så i går at den klarer ikke å holde ruten og det blir mange gjenstående biler. Dette er veldig hemmende for næringsliv og reisende.