Reagerer på at media ikke får sende direkte fra styremøtet

Helse Midt-Norge har så langt nektet media å sende direkte fra styremøtet på torsdag 18.desember. – Det er prinsipielt uheldig, sier redaktør i NRK Møre og Romsdal, Hallstein Vemøy.

Hallstein Vemøy

Redaktør i NRK Møre og Romsdal Hallstein Vemøy har kontaktet de store avisene i fylket for å få til et felles initiativ slik at Helse Midt-Norge skal endre sin praksis.

Foto: Olaug Bjørneset / NRK

Styremøtene i Helse Møre og Romsdal har tidligere vært sendt direkte på NRK Møre og Romsdal sine nettsider. Direktesendingene har også vært delt med de store avisene i fylket.

Helse Midt-Norge har derimot ikke noe ønske om at denne praksisen skal gjelde for deres styremøte. Så langt har helseforetaket nektet media å streame direkte fra møtet.

– Det var naturlig for oss å dekke dette møtet på samme måte, men de har sagt nei uten at vi har fått noen spesiell begrunnelse, sier Hallstein Vemøy.

Ber om endret praksis

Redaktørene i NRK Møre og Romsdal Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke og Tidens Krav har sendt et felles brev til Helse Midt der de ber om at styret endrer praksis. Redaktørene venter nå på svar.

– Dette er prinsipielt uheldig fordi dette er et åpent møte. Det ene er at helseforetaket etter vår mening ikke har en hjemmel til å gripe inn i hvilken form vi velger å dekke møtet på. I denne saken bør det også være av foretaket sin interesse at flest mulug får høre og se diskusjonene og beslutningene som blir tatt direkte, sier Vemøy.

Ansvarlig redaktør Ole Bjørner Loe Welde i Romsdals Budstikke mener at en direkteformidling av diskusjonene og beslutningene er en viktig del av pressens oppgave i en slik sak.

– Plassering av nytt sjukehus for Nordmøre og Romsdal er en stor og viktig sak for regionen. Vi mener at styrets diskusjoner har offentlig interesse. Derfor har vi gått sammen med de andre redaksjonene i fylket i denne saka, sier han til Rbnett.