Hopp til innhold

– Et nytt lavmål fra den "gjengen"

– Dette er et nytt lavmål fra den gjengen. Dette ville aldri blitt tillatt på Aker Stadion. Det sier mediesjef i Molde, Per Lianes, etter plakathets og sjikane mot moldespillerne og supportere på Lerkendal i går.

Tv2

Plakater på Lerkendal i går.

Foto: Tv2

Under kampen mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal i går, ble det vist plakater på tribunen med hatske og krenkende budskap mot Molde. Det ble antydet at Solskjær var "kriminell". På plakatene kunne en også lese ord som "gringos", "blodigler", "misfoster", "jazz-rasser". På tribunen var det også barn som holdt opp slike plakater.

Bildet er hentet fra TV2 sine sportssendinger.

Det er ikke noe som forundrer meg med den gjengen der. Supporterene til Rosenborg er på et lavmål som ikke finnes andre plasser i Norge

Per Lianes Molde FK

– Jeg så ikke dette på Lerkendal med egne øyne i år. Men dersom NRKs opplysninger stemmer, faller slik oppførsel på sin egen urimelighet, sier mediesjef i Molde Fotballklubb, Per Lianes.

– Det er ikke noe som forundrer meg med den gjengen der. Supporterne til Rosenborg er på et lavmål som ikke finnes andre steder i Norge, sier Lianes.

Skal være godkjent av klubben

Per Lianes, arrangementsansvarleg i Molde FK

Mediesjef i Molde, Per Lianes

Foto: Roar Strøm / NRK

Alle banner og plakater som skal inn på en stadion, skal godkjennes av arrangøren.

– Alle banner fra Molde ble sjekket og godkjent før kampen. Når slike plakater som dette kan vises frem, har de tydeligvis godkjenning fra arrangørklubben, hevder Lianes.

Han oppfatter budskapene på plakatene som hets mot Molde og personlig hets mot Ole Gunnar Solskjær.

– Dette ville aldri blitt tillatt på Aker Stadion. Men jeg orker ikke bruke mer energi på supporterne til Rosenborg. De får bare holde på, sier en oppgitt Lianes.

Les også: Gidder ikke sitte på stadion og skjemmes over å være trønder

Les også: Ville tilstandar i Molde

Les også: RBK-supporter oppfordret til å drepe MFK-Bakenga

– Ikke over kanten

Bjørnar Posse Sandboe

Det sier talsmann i Norsk supporterallianse Bjørnar Posse Sandboe.

Foto: Bjornar Posse Sandboe

– Jeg kan ikke se noe ved dette som er utafor. Det skal være takhøyde for ytringer på tribunene. Det sier talsmann i Norsk supporter allianse, Bjørnar Posse Sandboe.

Hva gjør dette med tribunekulturen i Norge?

– Rosenborg har hatt et supportermiljø som ligger langt fremme i Norge. Når det er høy aktivitet, kan man regne med at det både blir snert, som tråkker noen på tærne, og spektakulære tifoer, som imponerer publikum, sier Sandboe.

Vage svar fra Rosenborg

Trond Alstad, organisasjonsleder i Rosenborg

Trond Alstad, organisasjonsleder i Rosenborg.

Foto: Odd Rune Wolden / NRK

NRK har i en e-post til Trond Alstad, leder for kommunikasjonsavdelingen i Rosenborg BK, bedt om svar på om dette er noe Rosenborg aksepterer. NRK spurte også hva dette har å si for tribunekulturen og hvorfor de tillot slike plakater.

– I norsk fotball og i eliteserien vil vi ha tette kamper med rivalisering mellom klubbene. Høy stemning på tribunen løfter produktet og er med på å gi publikum og spillere unike opplevelser. Det er klare regler for hva som godtas av ytringer, svarer Alstad i en e-post til NRK.

Blir mye styr

– Vi har ei ramme for ytringer der vi kanskje tråkker på noen, sånn er det. Vi ønsker at denne saka skal være ferdig nå. Det her blir bare styr, sier Espen Viken i Kjernen, Rosenborgs supporterklubb.

Viken vil ikke kommentere Per Lianes påstand om at RBKs supportere er på et lavmål.

- Det får Lianes stå for sjøl. Han har vel hatt en jævlig dårlig dag, og så har han hatt behov for å ytre seg, sier Viken.

Etter plakatene med moldehets viste Rosenborg-supporterne opp banner med "elsker Rosenborg" "hat og kjærlighet gjør fotballen unik" og røde hjerter, blant annet for å hylle Rosenborg-spiller Mikael Dorsin.