NRK Meny
Normal

Rauma er på Robek-lista

Rauma kommune har gått med underskudd de to siste årene, og nå er de havnet på Robek. Rådmannen mener de har havnet på lista på grunn av en glipp.

Rådhus Rauma kommune Åndalsnes

Rauma har ikke fulgt sin egen plan for å dekke inn igjen underskudd, og er derfor nå på Robek-lista.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

På grunn av udekket underskudd de to siste årene har Fylkesmannen sendt brev til Kommunal- og moderniseringsdepartementet om at Rauma kommune skal bli meldt inn i Robek. Grunnen er at kommunen ikke fulgte sin egen plan om hvordan de skulle dekke underskuddet på til sammen 2,4 millioner kroner.

Rauma kommune er nå en av sju kommuner i fylket som er på Robek-lista.

Teknisk glipp førte til Robek-lista

Oddbjørn Vassli

Rådmann Oddbjørn Vassli i Rauma kommune er ikke bekymret over at kommunen havnet på Robek.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Rådmann i Rauma, Oddbjørn Vassli, er ikke bekymret for å havne på lista. Han sier at det er skjedd en teknisk glipp som gjør at de havnet der.

– Vi har et avslappet forhold til dette. Vi skal klare å dekke inn disse 2,4 millionene ganske enkelt. Men utfordringene for Rauma, som for alle andre kommuner, er å klare å få lage en bærekraftig driftsøkonomi i årene fremover.

Han sier Robek er en stigmatisert liste å være på, men understreker at det ikke nødvendigvis er kommunene på lista som har de største utfordringene.

Tror de er raskt ute igjen

Kommunen vil nå skaffe seg flere inntekter og kutte kostnader, og Vassli tror kommunen er ute av listen relativt kjapt.

– Hovedutfordringen er egentlig ikke å komme seg ut av listen, men å lage en robust økonomiplan for den neste fireårsperioden. Det blir en krevende og hektisk høst for oss og det nye kommunestyret, men vi skal betjene innbyggerne på en god måte med litt mindre penger.