Ragne Sigmond fikk Fotografiprisen

– Hun har et særegent bildespråk og en personlig teknikk, uttaler juryformannen.

Erik Fuglseth,juryformann, Ragne Kristine Sigmond , prisvinner og Arild Sønstrød, jurymedlem

Her mottar Ragne Sigmond prisen. Prisen ble delt ut av Juryformann Erik Fuglseth og jurymedlem Arild Sønstrød.

Foto: Ingalill Sandal

Sensuality

Hun hadde sin egen stil helt fra starten i 1999, og har løpende utviklet en teknikk som gir hennes bilder et svært personlig fotografisk uttrykk.

Foto: Ragne Sigmond

Norske Fotografers Fond tildelte fredag ettermiddag den prestisjefulle prisen til Ragne Sigmond under Nordic Light Festival. Fotografiprisen er fotografiets svar på Brageprisen og deles ut hvert annet år.

Prisen er på 100 000 kroner og juryformann Erik Fuglseth sier at Sigmonds univers er preget av lekenhet og dedikasjon samt hennes vilje til å søke den ytterste konsekvens gjennom år med perfeksjonering uten å stagnere i sitt eget spor.

– Juryen vektlegger og berømmer også Sigmond for hennes mangeårige engasjement som formidler av fotofaget gjennom forelesninger, foredrag og workshops hvor hun sjenerøst deler sin kunnskap og teknikk, sier Fuglseth.

– Er en vitaminpille

selvportrett Ragne Sigmond

Ragne Sigmond har tidligere mottatt NFF, Norges Fotografforbunds høyeste utmerkelse: “Gull med krans” Hun har i de senere år også hatt flere utstillinger både i Norge og Danmark.

Foto: Ragne Sigmond

Ifølge juryen startet Sigmond karrieren som kommersiell portrettfotograf og herfra utviklet hun seg videre i sine personlige prosjekter. De skriver at hun fant nye muligheter for eksperimentering, og dette er noe hun fremdeles holder fast ved parallelt med sin undervisningsjobb.

– Fotoprosjektene er som vitaminpiller og er viktige for at jeg ikke stagnerer som fotograf, men sørger for at jeg alltid er i utvikling, sier Sigmond om sitt eget arbeid.

Til daglig underviser hun kommende fotografer på Medieskolerne i Viborg, Danmark, der hun selv har sin utdannelse fra, kombinert med lengre praksisopphold.

mirrored

I Ragne Kristine Sigmond’s univers blir personene foran kameraet utfordret på en annerledes måte. Her fanges du på et millisekund svevende i luften eller som under vann, ved hjelp av lange eksponeringstider og penselstrøk av lys i mørke rom.

Foto: Ragne Sigmond