– Molde Rådhus kan ende opp med å ligne en bensinstasjon

Det er en skrekkvisjon for tidligere fylkesmann Ottar Befring, etter at Stortinget oppdaterte gammel flagglov fra 1898.

OB1

Hjemme på egen veranda flagger tidligere fylkesmann, Ottar Befring, men glede for både klubb og nasjon.

I dag behandlet kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget Arbeiderpartiets lovforslag om å lempe på norske kommuners regler for flagging ved kommunale bygninger.

I lovforslaget som ble behandlet og anbefalte til vedtak, står det at forbudet mot andre typer flagg enn de kongelig godkjente, ikke gjelder

«når bygninger med tilhørende grunn ... brukes i forbindelse med idretts-, kultur- og lignende arrangement med allmenn interesse.»

– Skal vi heise Coop-flagget for Northug

Tidligere fylkesmann i Møre og Romsdal, Ottar Befring, flagger selv fra sin veranda hvar gang Molde spiller hjemmekamp. Men andre flagg en det norske, kommunens eller FN-flagget, vil han ikke se vaie fra rådhuset.

– Offentlige bygg skal være trofaste mot flaggreglene slik vi kjenner dem i dag. Jeg har ikke lyst å se disse byggene bli som bensinstasjoner. For skal vi også heise Coop-flagget om Petter Northug kommer på besøk, sier Befring til NRK.

Tidligere fylkesmann, Ottar Befring, er redd de nye flaggreglene ved offentlige bygg som rådhus, kan skil fullstendig ut i flagg-vanvidd.

Befring skuer utover byen fra sin veranda. Langt der nede ser han stadion hvor Moldeflagget hører mer hjemme enn på flaggstanga til byens rådhus.