NRK Meny
Normal

Queen Mary lagde trafikkork i Ålesund

Cruisebesøket skapte trøbbel i Ålesund sentrum. De store turistmassene stikker kjepper i hjulene for bilistene.

Kø, trafikkork Ålesund sentrum

Politiet mener at turistene fra cruiseskipet Queen Mary 2 er grunnen til de lange køene i Ålesund.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Cruiseskipet Queen Mary 2, som for tiden er ankret opp i byen, er synderen som står bak den voldsomme trafikkorka. Trafikken har flere ganger stått helt stille i Steinvågvegen, Kirkegata, ved Nedre Strandgate og Ivar Aasens gate. Rundt halv sju meldte politiet at trafikken gikk som normalt. Samtidig gikk Queen Mary ut fra havna i Ålesund.

Flere kilometer med kø

Køa strekker seg helt fra Kiwi i Skarbøvika og frem til Ysteneset, der køa løser seg bedre. Det er nesten fire kilometer med saktegående trafikk.

– Det store cruiseskipet rommer et stort antall mennesker, og Ålesund sentrum er ikke dimensjonert til å takle så store folkemengder, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Johan Arnt Overøye.

Sola trekker folk

Han vil ikke skylde på sola, men det flotte sommerværet kan nok ha en finger med i spillet. Flere lyskryss er satt i gult, og politiet er også rundt om i byen for å forhindre enda større køer. Hellebroa er flaskehalsen som gjør den enda vanskeligere å komme raskt ut av sentrum.

– Politiet er på plass på Hellebroa for å dirigere trafikken slik at køa skal løse seg, sier Overøye.

Laster Twitter-innhold
Queen Mary 2 gjesta Ålesund i dag og passasjerar som kom på land fekk oppleve byen i strålande vær. Men når tusenvis av cruiseturistar kjem på eingong blir det ikkje berre fryd og gammen.