Hopp til innhold

Publikumssuksess for dronning Sonja og Magne Furuholmen

Det var mange som ville se utstillingen Texture da dørene ble åpnet til Ålesund kunstforenings nye lokaler lørdag ettermiddag. Texture er en utstilling av bilder laget av Magne Furuholmen i samarbeid med dronning Sonja.

Magne Furuholmen

Bildekunstner Magne Furuholmen viser fram bildene han har laget sammen med dronning Sonja, til kunststudent Lissette Escobar.

Foto: Frode Berg / NRK

Dronningen kunne ikke selv være til stede på utstillingen, men Magne Furuholmen var der og han hadde mange gode samtaler med flere av de rundt 500 som kom innom.

– Det har vært utrolig mange mennesker og mange godord. Folk ser ut til å finne mye de liker å se på, sier Magne Furuholmen midt i en samtale med en av dem som studerer bildene spesielt nøye.

Det er Lissette Escobar som vil vite mer om hvordan bildene er laget. Hun er masterstudent ved Oslo kunsthøgskole, og er veldig imponert over den grafiske teknikken.

Publikum sto i kø for å komme inn

Intendanten ved Ålesund kunstforening, Anne Standal, er strålende fornøyd. Hun er glad for at det kom rundt 500 personer på åpningsdagen.

– Det har vært en overveldende tilstrømming av folk. Det er flott at Magne Furuholmen endelig kom hit. Dronninga hadde vi ønsket oss selvfølgelig, men vi vet i alle fall at ho er veldig fornøyd med utstillingen. Hun har sett lokalene på Skype etter at bildene kom på plass. sier Standal.

Dette er en salgsutstilling og det er allerede flere som har kjøpt bilder. Utstillingen vil holde åpent i fire uker framover.

Lisa Vedde-Fjærestad

Lisa Vedde-Fjærestad kjøpte et av bildene på utstillingen. Hun liker fargekombinasjonene og mener det er litt spesielt å ha et bilde som dronningen har vært med på å lage.

Foto: Frode Berg / NRK

Utstillingen ble større enn planlagt

– Dette er jo en ganske stor utstilling i store og fine lokaler. Vi har supplert med unike arbeider som aldri har vært vist noe annet sted, sier Magne Furuholmen.

Mange kjenner Magne Furuholmen som musiker i a-Ha, men han har nå jobbet som bildekunstner i 25 år.

I de to siste årene har H.M. Dronning Sonja og Magne Furuholmen samarbeidet om et kunstnerisk prosjekt til støtte for QSPA – The Queen Sonja Print Award. Dette har blant annet resultert i en grafikk-mappe med tittelen TEXTURE produsert hos Atelje Larsen i Helsingborg. Denne mappen vistes offentlig for første gang i Grieghallen i Bergen i september – og utstillingen Texture vil vises utvalgte steder, bl.a. i London, Trondheim og altså i KHÅK Kunsthall i Ålesund.

Kvinne på kunstutstilling

Nina Johansen syns det er spennende å se resultatet av samarbeidet mellom dronningen og Magne Furuholmen.

Foto: Frode Berg / NRK

Dobbeltsignaturer på mange av bildene

De to kunstnerne har samarbeidet tett. Mange av arbeidene har dobbelt-signaturer. Såkalt fotogravyr er en fellesnevner for dem begge. Det er ulike grafiske arbeider på utstillingen.

.

To kvinner på kunstutstilling

Ruth Stornes (t.v.) og Gry Løvold mener det er viktig at det kommer såpass store utstillinger også til Ålesund.

Foto: Frode Berg / NRK

Ruth Stornes og Gry Løvold kom til utstillingen for å se hva dronning Sonja og Magne Furuholmen har klart å få til sammen. De mener begge at uttrykket er spennende.

Ålesund strykekvartett spiller på kunstutstilling

Ålesund strykekvartett åpnet utstillingen i lokalene til Ålesund kunstforening.

Foto: Frode Berg / NRK