NRK Meny
Normal

Protestlister levert mot Møreaksen-trafikk

184 underskrifter skal være et signal fra innbyggere om at de ikke vil at byggingen av Møreaksen skal føre til mer trafikk på bygdeveien.

Proteslister Møreaksen

PROTESTLISTER: Kai Magne Stokkeland (f.v.) og Geir Stokkeland er engasjerte i underskriftsaksjonen mot at trafikken på Møreaksen skal havne på bygdeveien gjennom Åsbygda og Furland.

Foto: Sissel Beate Brunstad / NRK

– Om vi ikke sier fra på forhånd er vi prisgitt til kanskje tilfeldigheter i etterkant. Vi vil være føre var, sier Geir Stokkeland fra interessegruppa for FV661.

En stor bunke med underskrifter ble levert til kommunehuset på Vestnes i dag.

Frykten er at den planlagte Møreaksen, sambandet mellom Ålesund og Molde, blir bygget stykkevis og delt. De vil ha alt bygd ut samtidig.

– Det er ikke helhetlig. Det er ikke godt for brukere og beboere langs veien der. Det blir ikke rett slik, forteller Stokkeland.

Flere tusen biler per dag

Interessegruppen for fylkesvei 661 frykter høy trafikk på bygdevegen gjennom Åsbygda og Furland. Når det en gang i fremtiden blir fergefritt over Romsdalsfjorden kan det bli opp mot 7300 biler per dag på fylkesveien.

Protestlister Møreaksen

Varaordføreren gir Geir Stokkeland hånda på at protestene fra de 184 innbyggerne skal tas med videre til administrasjonen i kommunen.

Foto: Sissel Beate Brunstad / NRK

– Jeg skjønner veldig godt engasjementet deres, men jeg tror vi ikke skal gå inn i noen diskusjon på dette nå. Vi har ikke hatt en sak om akkurat fylkesvei 661 til behandling i kommunen vår enda, forteller varaordfører Randi Bergundhaugen i Vestnes kommune.

De 184 innbyggerne som har skrevet under krever at kommunestyret må gjøre om vedtaket fra oktober, og stille strengt krav om at tunnelen mellom Digerneset i Skodje og Vik i Vestnes må komme på plass samtidig med resten av prosjektet.

Video Møreaksen vil ha fortgang i arbeidet

Møreaksen skal knytte Ålesund og Molde sammen. Interessegruppen håper sambandet ikke vil bli bygd delvis.

Foto: Nyhetsspiller