NRK Meny
Normal

Vårens teaterprogram er klart

I dag kom vårens program for Teatret Vårt. Teatersjef Thomas Bjørnager karakteriserer det som et variert program og er veldig fornøyd.

"Hvem bestemmer?"

I dag ble alle stykkene som skal gå på teateret presentert. Noen av elevene fra Larsgården Skole var med. Fra venstre: Jonas Dalerud, Victor Blankholm Fossheim, Ina Marielle Lundberg, Toril Solvang, Helene Ella Drevik Ekrem og William Sæther.

Foto: Teatret Vårt

– Det blir urpremiere, vi har utviklet et helt nytt stykke for barn og vi har klassikeren Hamlet på programmet. Stykkene presenterer både det urnorske og utenlandske. Det er litt av hvert på en god måte, sier han.

Teatret Vårt sine sider kan du lese hele programmet.

Et privilegium

Thomas Bjørnager

Teatersjef Thomas Bjørnager er veldig fornøyd med vårens program.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

Bjørnager sier han er ekstra fornøyd med stykket "Veien til Mekka" som handler om kvinnen Helen som slutter å gå i menigheten og bruker all sin tid på å bygge sitt "Mekka", skulpturer som naboene ser på som avgudsbilder. Kirsten Hofseth som var med å starte opp Teatret Vårt er medvirkende.

– Dette har vært et hjertebarn fra begynnelsen. Det er et privilegium å få presentere Kirsten i forestillingen. Hun skal nå avslutte en fantastisk karriere, det ser ut til at dette blir den siste forestillingen hun har. Det er en fin måte å slutte sirkelen, sier han.

"Hvem bestemmer?"

Barneteatret Vårt skal sette opp stykket "Hvem bestemmer?" som er et samarbeid med sjuendeklassingene ved Larsgården Skole. I anledning jubileum for Grunnloven, har de spurt elevene om hvem de mener bestemmer, forteller barneteatersjef Eva Mørkeset.

– Vi var litt nysgjerrige på hva en 12-åringen i dagens Norge mener om demokratiet, som for eksempel medbestemmelse, fellesskap, frihet, tanker om fremtiden og slike ting, forteller hun.

Mørkeset sier det var mange interessante svar de fikk under intervjuene.

– Mange svarte at det var de voksne, foreldrene, lærerne og trenerne som bestemmer. Men de var også opptatt av at de selv får gradvis mer ansvar.

Dramatiker og instruktør Torild Solvang skal skrive forestillingen basert på tekstene og svarene fra elevene.