NRK Meny
Normal

Nasjonalt prisdryss til Aalesund Smalfilmklubb

Det ble både førsteplass og andre medaljer til Aalesund Smalfilmklubb under Nasjonalt Film- og fototreff på Elverum.

Kjetil Gjøen Arild Pettersen

Nybakt norgesmester Kjetil Gjøen (t.v.) mottar diplom og gullmedalje for Bilder fra Vartdalsfjorden, overrakt av formann Arild Pettersen.

Foto: Arve Klemetsen

Både norgesmesterne i foto og amatørfilm skulle kåres på arrangementet, som gikk av stabelen forrige helg på Østlandet.

Aalesund smalfilmklubb stilte med seks bidrag i konkurransen, og kom hjem med syv premier/diplomer.

En av de gjeveste av disse prisene gikk til Kjetil Gjøen fra Aalesund Smalfilmklubb, som hanket inn amatørfilm-gull i kategorien «Hverdagsliv» med filmen «Bilder fra Vartdalsfjorden».

– Overraskende

Selv sier Gjøen til NRK at prisen var svært uventet.

– Ja, det var overraskende, men jeg er jo selvsagt veldig glad for prisen, sier Gjøen, som legger til at dette er første gang han får en slik anerkjennelse ettersom det bare er ett år siden han startet å delta i filmkonkurranser.

Den gang deltok han med et filmbidrag som skildret en seiltur til Svalbard, men denne klarte ikke å kapre en pallplass. Det gjorde han derimot til de grader i årets tevling.

– Motiverende for videre konkurransedeltaking dette?

– Ja, absolutt. Jeg liker spesielt all den konstruktive kritikken man får gjennom slike konkurranser, og ikke minst gjennom smalfilmklubben lokalt. Jeg har ennå masse å lære, sier den ydmyke vinneren.

(Saken fortsetter under videoen)

Se vinnerfilmen «Bilder fra Vartdalsfjorden» her:

Flere priser

I andre kategorier klarte Anders Langvatn å ta 2.-plassen i kategorien «Fiksjonsfilm», med filmen «Identity of a spy». Han fikk i tillegg debutantprisen for sin film.

I klassen for klubblag ble Aalesund Smalfilmklubb hedret med dokumentaren «Akslafjellets skjulte anlegg», som blant annet viser de flerfoldige bunkerne man finner på byfjellet Aksla i Ålesund.

Juryen mente denne filmen var profesjonell og vellaget, og egnet for tv. Klubben sier de har ambisjoner om å bringe filmen til skjermen.

– Over all forventning

Formann i smalfilmklubben, Arild Pettersen, sier han er kjempefornøyd med å ha så mange aktive medlemmer som er i stand til å sanke inn priser i fleng – slik de gjorde under helgens festival i Elverum.

Klubben teller rundt 35 medlemmer, og er med sine 50 år i virke en av landets eldste filmklubber.

– Dette var over all forventning. Begge prisvinnerne (Gjøen og Langvatn) er ganske ferske medlemmer, så dette viser at de både har talent og er produktive, sier Pettersen.

Han sier førsteprisen for hverdagsfilm henger høyt, ettersom dette er en av kategoriene med flest deltakere.

Nå lover Pettersen at klubben vil stille sterkt med flere bidrag til neste års festival for å følge opp prisdrysset.