NRK Meny
Normal

Presset øker på Solskjær etter tre strake tap

Ole Gunnar Solskjær har ikke gitt opp seriegullet, selv om luken opp til Rosenborg vokser. Blant supporterne er det en gryende bekymring etter tre strake tap.

Eliteserien fotball 2017, Molde - Sogndal.

PRESSET: Etter tre strake tap og en lang vei opp til Rosenborg og gullet, øker presset på Molde-trener, Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Svein Erik Jenset

BEKYMRET: Leder av Molde FKs supporterklubb, Tornekrattet, Svein Erik Jenset.

Foto: Espen A. Istad/STUDIOISTAD

– Det er tungt å se laget sitt tape én kamp, og når du ser de tape den tredje på rad, svir det godt i en supporterkropp, sier leder i Tornekrattet, Svein Erik Jenset.

Først tapte Molde FK for første gang på 14 år mot fylkesrival AaFK, deretter ble de banket 4–1 i Bergen, og 16. mai vant Sogndal på Aker Stadion.

Før sesongen hadde trener Ole Gunnar Solskjær ambisjoner om å kutte forspranget til Rosenborg, men etter ni runder skiller ni poeng de to storlagene. Etter like mange runder i fjor var avstanden fire poeng. Ved sesongslutt var den 24.

– Ingen er større enn klubben

I forkant av kampen mot Sogndal var Solskjær klar på at laget hans ikke hadde råd til et tap, men tapet er et faktum, og klubbens supportere er blitt urolige.

– Ole Gunnar er en helt her i byen, og vi kommer aldri til å glemme at han ga oss det første seriegullet, men det er ingen som er større enn klubben og fredet i den forstand, mener Jenset.

Bør stillingen hans vurderes om resultatene fortsetter på samme måte?

– Det er et helt naturlig spørsmål når en klubb ikke leverer resultater over tid. Man begynner å lure på om treneren er den rette, og om den og den spilleren er den rette. Det er ikke vår jobb å ta stilling til om Ole Gunnar skal være trener eller ikke. Det er òg et langt større system rundt Ole Gunnar, som bør sette seg ned og vurdere sin egen involvering.

Har ikke gitt opp gullet

Eliteserien fotball 2017, Molde - Sogndal.

TAP: Kjetil Wæhler og Sogndal ødela 16. mai-festen for Solskjær og Molde.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg skjønner at ingen er happy med resultatene, men jeg har en ting for øyet, og det er kampen på søndag, sier Solskjær når han blir opplyst om supporternes bekymringer.

Selv om veien opp til tabelltoppen er lang nå, har ikke treneren gitt opp gullet.

– Du kan ikke si at det er umulig før det er umulig. Serien er så tett at du kan slå hvem som helst og tape for hvem som helst. Det er ingen som har stukket fra ennå, mener han.

Vil motbevise spådommene

Til helga venter en tøff bortekamp mot Odd, et sted Molde aldri har vunnet. Skienslaget har vunnet sine fire siste kamper, og er med det kun to poeng bak serieleder Rosenborg.

Molde på sin side har ikke vunnet i eliteserien siden 17. april.

– Det er kanskje like greit at vi møter et av de beste lagene i Norge, slik at vi kan slå litt nedenfra. Det kan være et greit utgangspunkt at ingen forventer noe av oss, for da kan vi slå tilbake, sier Solskjær.

Men forventer dere å tape?

– Nei, men omgivelsene gjør kanskje det. Det kan være en grei inngang til kampen hvis andre gjør det. Nå kan guttene motbevise de spådommene.

Laster innhold, vennligst vent..