NRK Meny
Normal

Fortsetter søket etter drapsvåpnet

Politiet fortsetter avhør av vitner og den siktede drapsmannen etter at en 17 år gammel enslig asylsøker ble drept torsdag kveld. Videre fortsetter også søket etter det antatte drapsvåpenet.

pressekonferanse asylmottak drap sunndal

PRESSEKONFERANSE: Berit Tyldum fra UDI, Rune Vordahl fra UDI, politimester Arnstein Nilssen, ordfører Ståle Refstie og rådmann Per Ove dahl var til stede på pressekonferansen fredag ettermiddag.

Foto: Gunnar Sandvik

Rune Vordahl

UDI: Rune Vordahl fra UDI i Sunndal.

Foto: Gunnar Sandvik

Torsdag kveld ble en 17 år gammel jente fra Eritrea knivstukket og drept på asylmottaket i Sunndal.

Fredag ettermiddag holdt kommunen, politiet og UDI pressekonferanse om saken, og orienterte om hva de vet i saken så langt.

– Vi avhører en rekke vitner som var på stedet og vil avhøre gjerningspersonen. Vi har så langt ikke funnet noe drapsvåpen, men fortsetter søket, sier politimester Arnstein Nilssen.

Politiet antar at mannen som er siktet for drapet kom fra Stavanger og de undersøker om det kan ha vært en relasjon mellom han og den avdøde.

– Drapsvåpenet er et veldig viktig bevis og vi vil finne ut hvor drapsvåpenet kom fra og hva som var hensikten hans med å komme hit. Det er vår jobb å bringe fakta til bordet, sier politimesteren.

– Ikke terror

Da politiet kom til drapsstedet torsdag kveld var ikke den antatte drapsmannen der. Han skal være en 18 år gammel mann fra Eritrea og ble pågrepet omtrent en kilometer fra åstedet.

I en verden preget av flere terroraksjoner, ønsket politimesteren å poengtere at drapet på asylmottaket ikke var knyttet til den slags aktivitet.

– Jeg ønsker å påpeke er at dette er en isolert hendelse og har ikke noe med terror å gjøre, forteller Nilssen.

Roser de ansatte

På plass på pressekonferansen var også UDI, som skal bistå kommunen og mottaket videre. Regiondirektør Rune Vordahl var opptatt av å rose de som har bidratt etter drapet inntraff.

– Alle har gjort en fantastisk innsats og jeg vil berømme de ansatte ved mottaket, sier han.

Ordfører Ståle Refstie sier at beboerne på mottaket er preget av sorg og at kommunen gjør alt de kan for å ivareta de.

– Kommunen har aktivisert vårt kriseteam og kalt inn mer mannskap fra innvandrertjenesten. Vårt hovedfokus vil være å ivareta våre ansatte og de på mottaket som har opplevd denne tragedien, sier han.