– Det er en børner i oss alle

Regissør av «Børning 2» sier det blir helt rått å vise frem filmen i Fosnavåg.

Biler på Børning i Fosnavåg

I dag er det premiere på filmen i i Fosnavåg.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Sunnmøre viste seg frem fra sin beste side der det badet seg i strålende solskinn når stjernene fra «Børning 2» kom tilbake til Fosnavåg for å takke for hjelpa med filmen og vise den frem.

Mandag hadde filmen førpremiere i Oppdal og tirsdag var det Fosnavåg sin tur. Bilracet i filmen starter i Fosnavåg og er derfor et sentralt sted i filmen.

– Et av de fineste stedene i verden

I vinter ble deler av filmen innspilt i Fosnavåg. Og det var ikke få som ville være med som statister. Bræin hyller engasjementet.

Børning

Regissør av «Børning 2», Hallvard Bræin, sier at det vil bli mye å oppleve for de som tar turen til Fosnavåg med for eksempel bilkortesje.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Jeg ringte Arnulf Goksøyr (ordfører i Herøy, journ. anm) og spurte om han ville bli med på bilfilm. Det hadde han selvfølgelig lyst til. Så tok det fullstendig av, og alle hadde lyst til å være med.

Folk tok fri fra jobb, og bilmiljøet stilte med sine glis for å delta. Derfor vises både lokale helter og kjøretøy igjen i filmen.

For regissøren var det naturlig å ha med en location på Sunnmøre. Bræin er født i Volda, og bodde der de fem-seks første årene av livet sitt. Så flyttet familien rundt før de kom tilbake til Volda.

– Det er et av de fineste stedene i verden. Det er helt naturlig for meg at vi skulle starte ytterst i havgapet. Det er supereksotisk å vise Sunnmøre fra den siden, sier Bræin.

– Nå er det opp til de som ser filmen

380.000 tok turen til kinoene for å se den første filmen. Nå håper regissøren at like mange vil like oppfølgeren. Filmen er en reinspikka actionkomedie og handlingen som er lagt til vinterveier gir fartsfylt moro på snø og is.

Selv har han ikke vært en råner, men han har alltid vært glad i biler.

– Elsker du filmen selv?

– Skal man holde på med film må man mene det man driver med. og det å lage en spillefilm har enorme omkostninger på alle fronter. Du kan spørre familien min hvor mye de ser til meg. Og de siste ukene før premieren er filmen ferdig og man befinner seg i et vakuum som er ganske brutalt. Nå er det ikke opp til meg lenger, nå er det opp til de som ser filmen.

Men Bræin forteller om positive tilbakemeldinger på førpremierene.

– Det varmer stort.

Intervju med Arnulf Goksøyr - ordførar i Herøy - i samband med premieren av filmen Børning 2.