Prebens seilbåt står på lasteskipet: – Det har vært noen nervepirrende døgn

Da Preben Hjallum kjøpte sin nye seilbåt hadde han aldri forestilt seg at den skulle bli med på en så dramatisk tur på vei til Norge.

Seilbåt på dekk ombord i «Eemslift Hendrika»

Her står seilbåten om bord på lasteskipet «Eemslift Hendrika».

Foto: Kystverket

– Hver gang det har kommet nye bilder, så har jeg sett nøye etter om båten min har stått der. Og utrolig nok så gjør den det, sier Preben Hjallum som skulle ha båten hjem til Kragerø.

Han har fulgt lasteskipet «Eemslift Hendrika» reise tett fra Kroatia. Reisen ble ekstra spennende da skipet fikk trøbbel utenfor kysten av Ålesund.

Preben Hjallum.

Preben Hjallum ble bekymret for sin splitter nye seilbåt da lasteskipet fikk trøbbel.

Foto: privat

Hans splitter nye seilbåt er om bord. En båt som han har lett etter i et år før han kjøpte den. Å få den trygt hjem var viktig.

– Det er en drøm denne seilbåten. Den er fantastisk og er fullspekket av alt en seiler kan drømme om.

Så var endelig dagen der da båten vår startet transporten hjem, fra Kroatia. Må innrømme at det kiler litt i magen med...

Posted by Preben Hjallum on Friday, March 19, 2021

Det var Kragerø Blad som omtalte historien om seilbåten til Hjallum først.

Hjallum ville helst ha seilt båten hjem selv, men på grunn av pandemien og restriksjoner måtte han se seg nødt til å laste den på et skip for å få den hjem til Norge.

Det gikk fint helt til skipet skulle krysse Nordsjøen.

Han tror god sikring og plassering er grunnen til at båten ikke har falt av. En arbeidsbåt som også stod på skipet falt av tirsdag, men ble berget dagen etterpå. Hjallum sier at båten skal gjennom en grundig inspeksjon når den kommer fram.

– Jeg tror at i og med at den står så støtt som den gjør, at den kan være helt uskadd. Men hele båten skal grundig saumfares for å finne eventuelle feil før den overtas, sier han.

Det nederlandske lasteskipet ved kai i Ålesund.

VED KAI: Lastefartøyet ligger ved kai i Ålesund. Der er også seilbåten til Hjallum.

Foto: Tore Ellingseter / NRK