NRK Meny
Normal

Populært med rutebuss til turistmål

Det nye tilbudet med å ta rutebuss og ferje fra Ålesund til Geiranger har blitt en «innertier».

Det nye busstilbudet fra Ålesund til Geiranger er veldig populært
Foto: Leiv-Erik Bondevik / NRK

På noen få uker har tilbudet om å ta rutebuss til de store turistattraksjonene blitt en knallsuksess. Det sier reiselivssjef Geir Steinar Vik i Destinasjon Ålesund og Sunnmøre.

Ålesund- Geiranger

For tre uker siden startet destinasjonsselskapet sammen med Frammr (ruteselskapet til fylkeskommunen) å markedsføre vanlig rutetransport mellom Ålesund og turistbygda Geiranger. Vik forteller at turistene går på vanlig rutebuss i Ålesund og kjører til Stranda og Hellesylt, der de går ombord i ferja til Geiranger. Når de kommer dit har de to og en halv time til rådighet før de kan ta bussen tilbake via Eidsdal og Linge.

Reiselivssjef Geir Steinar Vik

Reiselivssjef Geir Steinar Vik i Destinasjon Ålesund og Sunnmøre

Foto: Sissel Brunstad / NRK

– Dermed får de se «indrefileten» fra bussvinduet og ferjedekket side om side med lokalbefolkningen. Vi har bare fått kjempepositive tilbakemeldinger, sier en smørblid Geir Steinar Vik.

Supert alternativ

På kaia i Ålesund forteller den tyske guiden Fritz om tilbudet til tyske Ingerid. Ingerid er med et cruiseskip som ligger til kai og finner fort ut at hun ikke rekker å ta rundturen med buss og ferje denne gangen. Personlig ville hun heller ha seilt inn fjordene og sett det fra dekket på skipet. Men Fritz mener det er et flott tilbud som han lover å markedsføre. Geir Steinar Vik sier tilbudet ikke bare et for dem som kommer med cruiseskip.

Ingerid synes cruise er bedre enn buss

Tyske Ingerid og hennes tyske guide Fritz er litt uenige om hvordan det er best å se attraksjonene, Ingerid vil gjerne seile inn, mens Fritz godt kan se det fra bussvinduet

Foto: Sissel Brunstad / NRK

– Det passer også perfekt for lokalbefolkning som vil ha med seg gjester fra inn- og utland rundt om eller for turister som har kommet og bor på hotell eller campingplass og som vil ta seg en tur rundt.

Kommer til å utvide tilbudet

Det nye tilbudet har blitt så populært på kort tid at Vik og Frammr kommer til å utvide med flere andre turer ganske snart. Allerede nå har vi tilbud til Nordøyane og Runde, men snart kommer også et skreddersydd rutetilbud til Trollstigen og Hjørundfjorden, forteller en oppglødd reiselivssjef.