NRK Meny

Vil ikke slå seg sammen med Sunnmøre

Politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal foretrekker å slå sammen politidistriktet sitt med Sør-Trøndelag, fremfor Sunnmøre.

Politimester Arnstein Nilssen

– Man må jobbe seg opp riktig erfaring slik at man er bedre rustet til å møte de stadig økende utfordringene i vår hverdag. Det har vi best mulighet til å gjøre dersom vi blir slått sammen med Sør-Trøndelag, som har mye mer ressurser enn oss.

Foto: Hans Thomas Eikrem

Artikkelen er flere år gammel.

Steven Hasseldal

Politimester Jon Steven Hasseldal i Sunnmøre politidistrikt ønsker sammenslåing.

Foto: Bernt Baltzersen / NRK

Mandag erklærte politimester Jon Steven Hasseldal i Sunnmøre politidistrikt sin støtte til forslaget om færre politidistrikt i Norge.

I dag fins det 27 av disse, og debatten fortsetter om det heller bør bli 18 distrikter.

Politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal er enig i at det bør skje en sammenslåing, men han er heller lunken til å bli knyttet sammen med politidistriktet på Sunnmøre.

Nilssen foretrekker nemlig å bli slått sammen med Sør-Trøndelag.

– Sør-Trøndelag har mer ressurser

– Både Nordmøre og Sunnmøre er små politidistrikt, noe som skaper spørsmål om hva vi faktisk kan tilføre hverandre. Etter mitt syn er det mye større muligheter for å bygge kompetanse og jobbe i team dersom vi slår oss sammen med Sør-Trøndelag, fremfor våre naboer i sør, sier Nilssen.

Han sier det er stort behov for kompetanseheving i politiet, fordi styrken blir stadig mer spesialisert – særlig innen sedelighet, vold- og narkotikasaker.

– Man må jobbe seg opp riktig erfaring slik at man er bedre rustet til å møte de stadig økende utfordringene i vår hverdag. Det har vi best mulighet til å gjøre dersom vi blir slått sammen med Sør-Trøndelag, som har mye mer ressurser enn oss.

Liker tanken

Politimester Nils Kristian Moe

Politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag politidistrikt er ikke fremmed for å slå seg sammen med Nordmøre.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

Politimester Nils Kristian Moe i sistnevnte distrikt sier han ikke har tenkt mye over en eventuell sammenslåing med Nilssen & co., men han er enig i at det bør bli færre distrikt for å få en mer robust politistyrke.

– I den forstand kan Nordmøre og Sør-Trøndelag utgjøre en god samlet region. Vi trenger robuste operasjonssentraler og administrative enheter, og da må vi være store, sier Moe, og legger til at problemstillingen vil bli drøftet i en studie som blir ferdigstilt til sommeren.

Moe tror et større politidistrikt vil kunne senke terskelen for å bekjempe kriminalitet på tvers av fylkesgrensene.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.